Instagram
Aleksandar Vučić i Bojko Borisov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su zajednički projekti Srbije i Bugarske, autoput Beograd – Sofija i gasovod Balkanski tok, od suštinskog značaja za obe zemlje, a posebno je ukazao da će, zahvaljujući tom gasovodu Srbija biti obezbeđena gasom na dugi period.

– Obišli smo dva važna projekta, zajednička, jedan je završetak auto-puta između granice dve zemlje i Sofije. Kada bude gotovo, stizaće se za tri sata od Sofije do Beograda – rekao je Vučić i dodao da je obišao radove na izgradnji tog autoputa kod Slivnice i Dragomana i lično se uverio koliko se uspešno odvijaju radovi i čestitao Bugarima.

Kaže da je zatim sa Borisovom otišao u severni deo centralne Bugarske, gde su obišli radove na izgradnji Balkanskog toka, koji je od suštinskog značaja za budućnost Bugarske i Srbije.

– Izgradnja ovog gasovoda će za obe zemlje značiti rast ekonomije i indsutrijske proizvodnje, kao i obezbeđivanje gasa za domaćinstva na dugi period, koji je jedan od najvažnijih energenata – naveo je Vučić.

Istakao je da gasovod ima, kako je rekao, strateški i dubinski značaj za napredak investicija u obe zemlje.

– Video sam kakvom brzinom se radi i koliko kvalitetno to rade Bugari i nadam se da ćemo u kratkom vremenskom periodu završiiti povezivanje bugarskog gasovoda sa srpskim gasovodom na teritoriji Zaječara – kazao je Vučić i dodao da će Srbija uskoro izgraditi i gasni interkonektor od Niša ka Bugarskoj, uz finansijsku podršku EU.

Vučić je zahvalio Borisovu na podršci Srbiji na evropskom putu, što, kako je rekao, nije uvek lako, i dodao da je Bojko nosilac najvišeg ordena Republike Srbije i da ima obavezu da pomaže Srbiji. Istakao je da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku zemlju, a bugarski narod kao bratski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here