Vujošević: Derbi uvek bitan

0

"Derbi umnogome određuje atmosferu u ekipi i među navijačima. Naša želja je da na završni turnir Kup Radivoja Koraća, koji će biti održan sledećeg vikenda u Nišu, odemo lepo raspoloženi", poručio je Vujošević.

Trofejni stručnjak je naglasio da oba rivala uoči sutrašnjeg okršaja gaje iste ambicije, da pobede, dodavši da se u mečevima ovakvog intenziteta "pokazuje karakter ekipe".

 

"Crvena zvezda će imati veću podršku navijača, pošto je zvanično domaćin, dok je naš adut nešto kvalitetniji sastav. Po pravilu u derbiju nema favorita, a to neugodno breme se često prebacuje na pleća protivnika", rekao je Vujošević.

 

On je istakao da je "crno-bele" protekle sedmice poremetio štrajk na atinskom aerodoromu, dodavši da se umor tokom sezone podrazumeva i da je on naročito izražen zbog napornog kalendara u kome je "previše utakmica i premalo treninga".

 

Komentarišući promenu na klupi "večitog" rivala u odnosu na prošli derbi, Vujošević je ocenio da je Crvena zvezda dovođenjem Aleksandra Trifunovića "na odličan način rešila pitanje trnera za duži vremenski period".

 

"U Trifunovićev talenat sam verovao još dok je počinjao da se bavi trenerskim poslom. Sada je iza njega već zavidno iskustvo, koje će mnogo pomoći Zvezdi", napomenuo je Vujošević.

 

Prema njegovim rečima, odluka o nastupu centra Aleksandra Marića biće doneta nakon večerašnjeg treninga".

"Da nije u pitanju duel sa Crvenom zvezdom, Marić bi se sigurno našao u sastavu za sutrašnji meč", zaključio je Vujošević.

 

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19.30 časova u hali "Pionir".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here