Vujošević: Spremni za čudo u Parizu

0

 

Košarkaši Partizana večeras od 21 sat igraju polufinalni duel fajnal-for turnira Evrolige protiv grčkog Olimpijakosa. U pariskoj dvorani "Bersi", pred očima celokupne evropske i svetske košarkaške javnosti, crno-beli će protiv favorizovanih Atinjana pokušati da još jednom učine nemoguće i izbore plasman u finale najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu.

 

Trener crno-belih Duško Vujošević na jučerašnjoj konferenciji za medije u Parizu rekao je da je "sport najnepredvidljivija delatnost" i da upravo u toj činjenici leži šansa njegove ekipe.

 

"Na ovakvim takmičenjima veoma je teško predvideti šta može da se desi, ali je jedna stvar sigurna – mojim momcima niko ne može oduzeti nadu ukoliko se budu borili onako kako su to radili od početka sezone", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

 

Prema njegovim rečima, fajnal for Evrolige je za svaki tim kruna sezone i svi su podjednako ponosno što su deo tog spektakla.

 

"Svima je jasno da je fajnal-for turnir kruna sezone, da su to najbitnije utakmice u karijerama košarkaša. Veoma smo ponosni što smo igrama i radom zaslužili da učestvujemo na završnom turniru. Srećan sam i što je organizovan u Parizu, jer ne postoji bolje mesto za ovakvo takmičenje", rekao je Vujošević.

 

Trener "crno-belih" dodao je da su svi igrači zdravi i spremi za napor koji ih očekuje.

 

"Najvažnije mi je da su svi zdravi i spremni. Potpuno smo rasterećeni i svesni činjenice da nema te delatnosti u kojoj se rezultati razlikuju od predviđanja, kao što je to moguće u sportu", dodao je strateg Partizana.

 

Vujošević se osvrnuo i na svoje prvo iskustvo na Fajnal foru davne 1988. godine.

 

"Bio sam na prvom Fajnal foru kao trener Partizana kada se promenio koncept Evrolige. Pre toga, dva tima su se borila u finalu na neutralnom terenu. Tada mi je Janakis bio protivnik, ali kao igrač u meču za treće mesto. Sećam se njegovog karaktera, defanzive i pobedničkog mentaliteta. Košarka se mnogo promenila od tih dana", zaključio je Vujošević.

 

Jedini košarkaš Partizana koji ima iskustvo igranja na fajnal foru Dušan Kecman obećao je da će on i njegovi saigrači sutra dati maksimum.

 

"Partizan je najmlađi tim u Evroligi, a naročito na Fajnal foru. Veliki je uspeh biti ovde pored CSKA, Barselone i Olimpijakosa. Daćemo naš maksimum kako bismo pružili košarkaškom svetu još neko iznenađenje. Niko nas nije video u Parizu, ali eto, ovde smo. Niko nam ne može uskratiti nadu. Ne smatram sebe liderom Partizana, mi svi zajedno jačamo kao tim kako utakmica više odmiče. Iako smo već ostvarili veliki uspeh, ne smemo propustiti šansu da iskoristimo pruženu priliku i ostvarimo istorijski uspeh", rekao je Kecman.

 

Partizan i Olimpijakos ove sezone već su igrali dve utakmice u prvoj fazi takmičenja po grupama Evrolige. Obe ekipe zabeležile su pobedu na domaćem terenu, a trener Olimpijakosa Panajotis Janakis pred polufinalni meč ističe da neće dozvoliti da ga Partizan još jednom iznenadi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here