Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić, dan posle večitog derbija sa Crvenom zvezdom, oglasio se saopštenjem u kojem se osvrnuo na dešavanja na meču u Humskoj.

– FK Partizan je oduvek bio sjajan domaćin svim fudbalskim gostima dobrih namera. Delegacija kluba “podno tenka” bila je primljena u svečanoj loži našeg stadiona uljudno, mnogo srdačnije nego što je delegacija FK Partizan bila ugošćena na stadionu podno tenka. Tako je jednom dočekana napadom njihovih navijača na ložu u kojoj je sedela, pa je žandarmerija morala da prati članove uprave Partizana, a drugi put guranjem u tu istu ložu ogromnog balona u obliku falusa, što je direktor kluba “podno tenka” karakterisao kao “simpatičan performans – navodi su u Vuletićevom saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Vuletić je naveo i da su sinoć u svečanoj loži Partizanovog stadiona sedeli i predstavnici članovi Skupštine kluba iz redova navijača koji, kako kaže, imaju statutarne predstavnike u Skupštini.

– Dakle, oba predstavnika navijača koji su sinoć utakmicu posmatrali iz centralne lože Partizanovog stadiona su predstavnici članova najvišeg klupskog upravnog organa i tu su se našli u skladu sa Statutom FK Partizan. Međutim, u centralnoj loži našeg stadiona obreo se sinoć jedan opasan kriminalac, čovek sa Interpolove poternice, čovek kojem srpsko pravosuđe duže od tri godine ne zakazuje ročišta i ne postupa po javno podignutoj optužnici za malverzacije i nepočinstva u fudbalskim transferima, sve čekajući da ovaj predmet zastari – ističe Vuletić i nastavlja:

– Javno postavljam pitanje ko štiti ovog Alfa doktora i opasnog kriminalca i kada će njemu biti zakazao ročište? Da li je Srbija pravna država i zašto se u njegovom slučaju ne poštuje clan 172. Dušanovog zakonika “Sudije da sude strogo po zakonu, a ne u strahu od carstva mi”.To važi kako za nosioce pravosudnih funkcija, tako i za fudbalske sudije.

Vuletić se u svom saopštenju osvrnuo i na Novaka Simovića, glavnog sudiju u 163. večitom derbiju.

– Sinoćnji Elvisov ples, tog kralja sudijskog rokenrola, dvojica igrača kluba “podno tenka” su iskoristili da i oni zaplešu jezivu kasapinsku igru. Tako je jedan “mesar” pozdravljao udarcem s leđa bez lopte Asana, koji je ga je, onako hitar, brzo pretrčao (za šta se dobija direktan crveni karton), a drugi, već dokazani “kasapin”, koji seje strah po terenima širom Srbije, kopao oči Sumi jer je znao da mu je ovaj igrač više puta istumbao golmana”, kaže Vuletić i doda je da je “Elvis u drugom poluvremenu zaplesao svoj rokenrol.

– To je bilo tako očigledno da je direktor Parizana ukazao na jedan poznat scenario koji se desava u najvišim strukturama FS S. To što je jedan tabloid tu prepoznao jednog drugog čoveka je znatno veće pitanje za taj tabloid: zašto je u tim rečima Partizanovog direktora, koje sa političkim stvarima nemaju nikakve veze, prepoznao jednog političara? Sledstveno ovome, FK Partizan će medijima dostaviti dokaze o sudijskom nepočinstvu tokom poslednjeg derbija i dalje ponosno se boriti za oba trofeja do samog kraja – zaključuje Vuletić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime