Tanjug

Na podgoričkom groblju na Čepurcima od prvog izabranog predsednika Crne Gore i premijera SRJ, Momira Bulatovića, oprostio se veliki broj državnih zvaničnika iz Srbije, političara iz Crne Gore i građana, a srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin je poručio da će mu Srbija uvek biti zahvalna za sve što je učinio za nju.

Govoreći u ime Vlade Srbije, ministar Vulin je poručio da je Momir Bulatović svojim životom zaslužio zahvalno i večno sećanje Srbije i naglasio da Srbija ne zaboravlja ničije dobro, kao ni zlo, i da se trudi da svakom vrati po zasluzi.

– Srbija pamti sve! Srbija ne zaboravlja ništa. Momir Bulatović je svojim životom zaslužio naše zahvalno sećanje – kazao je Vulin.

On je, istakao je ministar, čovek koji nije oklijevao da stane uz svoj narod kada je počeo građanski rat u bivšoj Jugoslaviji. On je čovek koji nije tražio opravdanja da se skloni pred NATO paktom već je, opet, bio uz svoj narod kada je počela agresija na SRJ, podsetio je Vulin.

Vulin je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije porodici Momira Bulatović izrazio najdublje saučešće, kao i svim građanima Crne Gore, ali i svom srpskom narodu, jer, kako je istakao, gubitak srpskog naroda je veliki.

Od prvog izabranog predsednika Crne Gore i premijera SRJ se na groblju na Čepurcima oprostio i predsednik opozicione Nove srpske demokratije i jedan od lidera opozicionog DF, Andrija Mandić, poručivši da se od Momir Bulatovih s jedne strane oprašta kao od državnika koji je svojim delom trajno obeležio decenije iza nas, a s druge, kao od brata i prijatelja sa kojim je, kako je kazao, podelio i dane i godine zajedničke borbe za tradicionalne vrednosti.

Mandić je rekao da nikada nije podvlačio crtu između Momira državnika i Momira brata i dodao da je njihov odnos bio punn poverenje i razumevanja i kada su raspravljali najteža politička pitanja.

– Istorija će morati da prizna da je državno i nacionalno rukovodstvo kojem je on pripadao prva pružila otpor okupaciji istočne Evrope od takozvanog novog svetskog poredka i bankarskog fašizma – rekao je Mandić, preneo je portal In4s.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here