Tanjug
Aleksandar Vulin

Hrvati su u oba svetska rata pogrešili birajući poražene vrednosti – jednom austrougarskog imperijalizma, drugi put Hitlerovog nacizma, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je to rekao komentarišući rezultate ankete sprovedene u Hrvatskoj po kojoj je Srbija krivac za zaoštravanje hrvatsko-srpskih odnosa, a najodgovorniji političar za pogoršanje odnosa je Aleksandar Vučić. Po anketi srpski ministar odbrane nalazi se na drugom mestu.

Vulin u izjavi za javnost navodi da Hrvati nikada nisu pogrešili kada su birali na koje Srbe će usmeriti svoju mržnju.

„Srbe koji jačaju Srbiju, Srbe koji smeju da kažu da je Hrvatska nastala u građanskom ratuk, a ne u otporu agresiji, Srbe koji ne ćute kada ustaškog vikara hoće da proglase za sveca, Srbe koji ne zaboravljaju Jasenovac, Srbe koji ne prestaju da traže odgovornost za zločine u Oluji, Srbe koji neće dozvoliti ponavljanje zločinačke Oluje“, kazao je Vulin.

„Aleksandar Vučić je takav Srbin i svi koji mrze jaku i stabilnu Srbiju, mrze Vučića baš koliko su voleli Tadića. Ponosan sam što sam po stepenu mržnje u Hrvata i krivice za odbranu Srbije odmah iza Vučića“, izjavio je ministar Vulin

1 KOMENTAR

  1. U drugom svjetskom ratu bili su na pola pola, u zadnjem Domovinskom ratu bili su pobjednici i dobili su svoju državu, Lijepu Našu……

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime