Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas, odgovarajući hrvatskim medijima povodom uvreda na račun predsednika Aleksandra Vučića da je hrvatska politika prema Srbiji “mešavina kompleksa i nečiste savesti”, saopštio je danas MUP, prenosi RTV.

– Nošeni brojnim kompleksima, Hrvati su sebe oduvek smatrali superiornim u odnosu na Srbe. Ovo mišljenje su posebno obrazlagali bivši Srbi i sveže pokatoličeni Hrvati. Jedan od dokaza hrvatske veličine bila je i proizvodnja vina. Aleksandar Vučić se usudio da Hrvatima pokaže da se i u proizvodnji vina stvari menjaju i to u korist Srbije – naveo je Vulin reagujući na napise u hrvatskim medijima povodom organizovanog Sajma vina u Beogradu u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”.

Ukazao je na to da “najveći sajam vinarstva na Balkanu nije organizovan u Hrvatskoj, već u Srbiji”.

– Broj izlagača i kvalitet izloženih vina u Beogradu bi bio sam po sebi dovoljan da probudi sve hrvatske komplekse, ali kada se pojavi i Aleksandar Vučić, onda se mržnja prema Srbima i Vučiću ne može sakriti. Vučiću nisu oprostili što je unuk ustaške žrtve, a neće im biti lako ni da zaborave da osim što ih je ostavio iza sebe u razvoju vojske i stopi privrednog rasta, sada je počeo da preuzima primat i u vinarstvu – kaže Vulin.

Navodi da je “hrvatska politika prema Srbiji mešavina kompleksa i nečiste savesti” i da se to ne menja.

– Povod izlivanja mržnje je nekada podsećanje na ustaške zločine, nekada želja predsednika Aleksandra Vučića da obiđe Jasenovac, nekada podizanje optužnice protiv pilota ubica srpske dece, a nekada sajam vina. U svakom slučaju, mržnja prema Srbima i prema Aleksandru Vučiću je gora od pijanstva, pijanstvo prođe, ustaška mržnja – nikada – poručio je Vulin.

4 COMMENTS

  1. “Hrvatska politika prema Srbiji mešavina kompleksa i nečiste savesti”
    – Vulin lansira sve bolje i bolje izjave. Nekad ga nisam bas gotivio ali zbog kontri Hrvatima jednostavno moram…

  2. Кад неко лупи па остане жив.
    Комплекс инфериорности(?) код Усташа?
    Или нечиста савест зато што су бацали Србе у јаме.
    Или будале од Српских политичара улажу Усташама нове молбе за обнову Титовог братства јединства.
    Помози Боже Српском Народу!

  3. ISTINA KONACNO IZLAZI NA VIDELO!NEMOZE SE SAKRITI ISTINA A EVO I DOKAZA DA SU HRVATI,BOSNJACI I SIPTARI VESTACKE NACIJE!

    LAJOS TALOCI(Lajos Thallóczy),sekretar beckog carskog arhiva,istoricar (8 December 1857 – 1 December 1916),koji je u svom dnevniku zapisao:

    “I TAKO SMO MI(Vatikan i Becki dvor),1836 GODINE POCELI DA STVARAMO HRVATSKI NAROD!!!

    On je ucestvovao i u “stvaranju” i “BOSNJACKE NACIJE” zajedno sa Benjaminom Kalajom!To s enajbolje vidi sto je Grb Bosne i Hercegovine NARUCEN 1889 godine po TALOCIJEVOM predlogu!
    Thalloczi se zainteresovao za heraldiku u periodu kada su naučni krugovi postali zainteresovani za odabir „pravog“ grba za Bosnu i Hercegovinu. Njegova glavna interesovanja bila su bosanska istorija, posebno genealogija, heraldika i biografije istaknutih pojedinaca iz njenog srednjovjekovnog perioda. Podržana Thalloczi-jevom selektivnom upotrebom tendenciozno interpretiranih izvora koji su imali za cilj da zadovolje političke težnje carstva predstavljajući istorijski povezanu sudbinu Bosne i Hercegovine s Austro-Ugarskom, vlada je nametnula svoj prijedlog za službeni grb Bosne i Hercegovine 1889. godine.On je uveo etnički neutralnu žutu i ​​crvenu kombinaciju boja da bi se suprotstavio “zloupotrebi srpske i hrvatske boje”.Nazivali su ga “stvaraocem Bosne”!!!

    Thalloczi je prebačen u Beč na zahtev Benjamina Kalaja. Bio je zadužen za kulturna i obrazovna pitanja u Bosni i Hercegovini. Objavio je brojne ćirilice i latinične povelje, a takođe i radove o vojvodi Hrvoju Vukčiću, istoriji Jajca i mnogim drugim temama vezanim za Bosnu, a glavna otkrića objavljena su u knjizi Studien zur Geschichte Bosniens und Serbiens im Mittelalter, objavljenoj u Minhenu i Lajpciga 1914. godine

    ZNACI TALOCI JE RADIO NA STVARANJU 1836 GODINE HRVATA KAO NACIJE!SAM TO KAZE U SVOM DNEVNIKU!A SARADJIVAO JE SA BENJAMINOM KALAJOM U STVARANJU BOSNJACKE NACIJE!
    TAKODJE NI STVARANJE ALBANSKE NACIJE NIJE MU BILO STRANO!

    Pre Prvog svetskog rata Austro-Ugarska je bila zainteresovana za Albaniju zbog političkih i vojnih planova koje je imala na Balkanu i poslala je svoje naučnike da ga istraže. Delimično zbog ovog interesovanja Thalloczi je bio zaposlen u Austro-Ugarskoj administraciji sa titulom dvorskog savetnika da bi stvorio jedno delo o popularnoj istoriji Albanaca i jedan udžbenik. Zajedno sa Milanom Šufflaiem i Konstantinom Jirečekom napisao je dva sveska svog monumentalnog dela Acta et diplomata res Albaniae mediae aetatis illustrantia (engleski: Dokumenti i diplomatska pitanja koja ilustruju srednji vek u Albaniji) objavljenog 1913. i 1918. Srpski srpski istoričar Milorad Ekmečić pripisuje mu dizajnirajući zastavu i grb iz 14. veka Albanije (crni dvoglavi orao na crvenom transparentu).
    Lajoš Taloci platio jednom bečkom slikaru za slikanje zastave i grba Albanaca. Svi oni koji 28. novembra slave albanski Dan zastave trebalo bi da znaju da je to 25. novembra 1897. isplaćeno 15 zlatnih forinti. Odatle crni dvoglavi habzburški orao.

    Dok su neki krugovi u Italiji imali planove da uspostave bližu vezu Crne Gore i severnoalbanskih katolika pod njihovim vođstvom, Thalloczi je bio jedan od promotora planova Austro-Ugarske za jačanje povezanosti između njih i suočavanja sa Albancima i Slavenima. Cilj je bio suprotstaviti se napretku Srbije i Crne Gore na jadranskoj obali. U decembru 1897. Thalloczi je izjavio da je neophodno preduzeti akcije kako bi se spriječilo privlačenje stanovništva Albanije u Crnu Goru.Prema Fan Noliju(Fan Noli -Theofanes Stylianos Mavromatis bio je vladika,i glava Albanske pravoslavne crkve)Thallocz je proglasio da su mišljenja o Skanderbegovom srpskom poreklu legende.

    INTERESANTNO JE DA KONSTANTINA JIRECEKA OBOZAVAJU NASI SADASNJI PROFESORI SA FILOZOFSKOG FAKULTETA U BEOGRADU!A ON RADIO ZAJEDNO SA KALAJEM I TALOCIJEM PROTIV SRPSKIH INTERESA OVO JE DOKAZ!!!

    STO BI REKLA NASA BRILJANTNA GLUMICA POKOJNA RAHELA FERARI:
    https://www.youtube.com/watch?v=RGqM2xs2LfU

    1 slika Taloci sa fesom na glavi i nosnjom kakvu su nosili bosansko-hercegovacki muslimani!?
    2 slika Talovci u civilnom odelu kao sekretar beckog carskog arhiva!
    3 slika grob Lajosa Talocija na groblju Kerepesi u Budimpešti.
    4 slika grb Bosne i Hercegovine naručen je 1889. godine na osnovu Thalloczijevog predloga!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here