Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin osudio je danas protest Minustarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske zbog dodeljivanja Nobelove nagrade austrijskom piscu Peteru Handkeu jer je, kako je istakao, biti “prijatelj Srba veliki i neoprostiv greh”.

“Kada je (veliki nemački pisac) Ginter Gras, uprkos svojoj pripadnosti Š jedinicama Hitlerove Nemačke, dobio Nobelovu nagradu za književnost, hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova nije osetilo zabrinutost niti se oglasio saopštenjem. Biti na strani Hitlerove Nemačke u očima nastavljača politike ustaštva nije greh, ali biti prijatelj Srba je veliki i neoprostivi greh”, naveo je Vulin.

Kako je prenelo Ministarstvo odbrane, on je istakao da su “nacisti spaljivali knjige, a ustaše bi spaljivale pisce”.

“U Hrvatskoj nije bilo agresije (90-ih godina 20. veka), ali građanskog rata jeste. Iz Hrvatske niko nije proterao državljane Srbije, ali 250.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti jeste”, rekao je ministar Vulin.

3 COMMENTS

  1. ustaše ne bi već su to i radile,ne baš spaljivale ali ub,ijale pesnike.A evo ko im se sve pridružije:stara garda-balije,šukrije i ostali po svetu iz faš,ističkog tabora.

  2. Marlena Weinberger Pavlović već mjesec dana pokušava od službenih institucija u Srbiji – počev od policije do državnog ureda povjerenika za rodnu ravnopravnost – dobiti odgovor na dopise i zahtjeve za zaštitu koju je zatražila zbog uvreda i šikaniranja na nacionalnoj i rodnoj osnovi, pretrpljenih u filijali jedne banke u središtu Beograda.
    Weinberger Pavlović, Dubrovkinja hrvatske i židovske krvi, koja već više od četiri desetljeća živi i radi u Beogradu, predsjednica je Srpsko-židovskog pjevačkog društva, kulturna djelatnica i aktivistica koja je svojim radom utkala brojne tragove u kulturni milje Beograda i Srbije…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here