Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da nije optimista pred današnje pregovore Beograda i Prištine u Briselu i dodao da nema razlike u stavovima Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji i Srbiji.

Vulin je za TV Pink naveo da Srbija nastavlja sa borbom da se sačuvaju Srbi u južnoj pokrajini, ali istakao i da je za vreme dok je bio direktor Kancelarije za KiM upoznao i političke predstavnike Albanaca te da je uvideo da nema razlike između Tačija i Kurtija.

– Isto će se ponašati, između sebe se svađaju, ali kada je u pitanju odnos prema Srbima na KiM i Srbiji ponašaju se isto, smatraju da Srba ne treba da bude na Kosovu i Metohiji, a da Srbiji treba naneti zlo – kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti se ponaša kukavički i uvek traži način da do razgovora ne dođe, da se ne nađe sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oči u oči.

Kako kaže, sada u delegaciji vodi Sarandu Bogojevci, koja je žrtva silovanja, čime Kurti želi da pritisne Vučića.

– Jel treba sada predsednik da povede majke pobijene dece? Kukavički je i ružno koristiti tuđu patnju da biste pregovarali – kazao je Vulin.

Ističe da je predsednik Vučić čvrst čovek i da je izdržao mnoge pritiske.

Ono što ga brine jeste što iza takvog Kurtijevog ponašanja, kako kaže, obično dođe do agresije nad Srbima na KiM.

Kada je reč o Zajednici srpskih opština, Vulin kaže da je sada formiranje ZSO na EU, odnosno da neformiranje utiče loše na kredibilitet Unije.

– Mi se raspravljamo o Zajednici srpskih opština, kada je to u pitanju znam da će Albanci slagati, ali na tom papiru stoji potpis EU, oni su dužni da se sprovede ono što su kao pokrovitelji potpisali. Ovde je u pitanju kredibilitet EU – zaključio je Vulin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here