Tanjug
Aleksandar Vulin

Oluja je strašan zločin, pogrom nad Srbima, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodaje da niko ne može naterati Srbe da prihvate da je Oluja bila “pravedna operacija”.

Upitan da prokomentariše navode pojedinih medija da Zagreb traži od Beograda da prihvate njihov Dan pobede ako hoće u EU, Vulin kaže da je nemoguće zločinačku akciju prihvatiti drugačije osim kao zločin nad Srbima.

“Ako u Evropu treba da se ulazi preko proslave Oluje, šta će nam takva Evropa. Nemoguće je da zločinačku akciju, strašni zločin nad mojim narodom proslavljam zbog bilo čega. Ko to može da natera Srbe da prihvate da je Oluja bila pravedna”, rekao je Vulin za TV Pink.

On je naglasio da ne zna ni jednu državu na svetu koja se raduje proterivanju svojih državljana i koja to smatra najvećom pobedom.

Srbi su, kako kaže, bili ubeđeni da je ustaštvo pobeđeno, kao što danas nema Nemca koji će lepo govoriti o nacistima.

“Naivno smo verovali da Hrvati znaju šta su ustaše uradile u Drugom svetskom ratu i da se kaju zbog toga. Bili smo ubeđeni da su i Hrvati, kao i svi drugi narodi koji su bili na strani nacista, shvatili svoju grešku i se stide toga što je urađeno u njihovo ime”, rekao je Vulin.

Komentarišući koncert Marka Perkovića Tompsova i uzvikivanje ustaških parola tokom njegovog nastupa, ministar je rekao da mu nije jasno kako su u Hrvatskoj uspeli da pronađu vezu između ustaštva i patriotizma.

Navodi i da je “interesantno” što je Milo Ðukanović drugu godinu šalje oficire u Hrvatsku na “proslavu Oluje” i dodaje da je poraz Crne Gore što suštinu svoje politike nalaze u antisrpstvu.

“Da li je mogući da je razlog njihovog postojanja – antisrpstvo. Na kraju će podići spomenik Sekuli Drljeviću koji je bio crnogorski ustaša”, zaključio je Vulin.

2 COMMENTS

  1. Da li je moguce da neko “upita” Vulina za bilo sta, narocito za Oluju za koju je kao tadasnji julovac takodje zasluzan ?!

    • Da li ste svesni toga da krivicu prebacujete na Srbe.Da nije bilo NATO aviona i amwričke podrške ne bi bilo ni olije.Bar jednom bez mr,žnje pogledajte istini u oči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here