Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je, povodom zabrane njemu i delgaciji vojnog zdravstva da poseti Kosovo i metohiju, da je to samo još jedan dokaz da Ramuš Haradinaj laže.

– Ja ću vas podsetiti da je on našoj premijerki rekao da nije tačno da je zabranjeno zvaničnicima Republike Srbije da dolaze na Kosovo i Metohiju. Evo još jednu laž smo raskrinkali, još jedna laž se pokazala i još jedno kršenje svih sporazuma se pokazuje – naveo je Aleksandar Vulin.

Kako je naveo, nije to najveće kršenje sporazuma jer nije formirana ni ZSO i prekršen je Briselski sporazum.

– Hašim Tači je otvoreno rekao da je slagao kada je potisao Briselski sporazum i da mu ne pada napamet da ispuni svoju reč i ispoštuje svoj potpis. Ramuš Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su lažovi i da ne žele Srbe na prostoru Kosova i Metohije – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, oni žele teritoriju i zemlju.

– Oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici ali neće srpske lekare u toj bolnici. Oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici ali neće da dođu lekari s VMA koji već šest godina, otkako sam ja bio direktor Kancelarije za KiM, dolaze i svojim znanjem pomažu ljudima – naveo je ministar.

Dodao je da ti lekari odlaze čak i u Gračanicu gde ne pitaju kako se ko zove već samo pitaju od čega ko pati.

– E takvim ljudima su oni zabranili da uđu na prostor Kosova i Metohije – rekao je Aleksandar Vulin.

Ističe da nije srećan zbog toga i da se nadao da će prištinski zvaničnici ovaj put govoriti istinu i da će sutra srpski narod na Kosmetu biti odbradovan.

– Želeo sam da ih obradujemo još jednom posetom lekara sa VMA. Nažalost, ovaj put nam je to onemogućeno. Nadam se da će međunarodna zajednica imati snage da ovaj put kaže – ne da se obe snage uzdrže, jer ne znamo čega mi da se uzdržimo, već da je ovo još jedno kršenje sporazuma i da bi morali da vode računa da je kretanje ljudi zagarantovano – naveo je Vulin.

Prethodno je iz Vulinovog kabineta saopšteno da je Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice.

Centralne institucije u Prštini potvrdile su zabranu ocenivši da se radi o “provokativnim namerama”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u petak da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je lažna vest da je zabranjen ulazak srpskim zvaničnicima na Kosmet.

 

5 COMMENTS

  1. Nasi politicari zaista nemaju pojma kako da se odnose prema bezorazlucima koji svakodnevno dolaze iz Pristine.
    Umesto da kazu: Mi doazimo medju nas narod i nema sta tu bilo koga da pitamo i trazimo odobrenje od bilo koga, a posebno ne od ovk mafijasa, oni cutke samo klimaju glavom i kukaju na Evropu kako ona nista ne preduzima!
    Nesposobni su da se odupru bagri iz Pristine i nemaju ni resenje ni stav sta i kako treba da rade i urade.
    Sa njima takvima, docekacemo ubrzo Albance i u Nisu, (ako niste znali – oni masovno kupuju tu nekretnine a drzava ni repom da mrdne) – a onda ce opet neko drugi da nam bude kriv. Jad i beda i za sledecih nekoliko generacija. Podanicki i usrano sami sebe nipodnastavamo, a ocekujemo uvazavanje od svih drugih.

  2. Pa da oni vas namame, vi im date sve, telefonske linije, telefonski broj, katastre a oni vas zeznu, kao potpisu nesto a nista od toga ne ispune, a vi im date sve. Samo nastavite tako da pregovarate, i eto Republike Kosovo!

  3. Nista mi njima ne dajemo! To je sve njihova! Samo lazu nas nasi politicari da bavodno sve njima daju! Mi smo povukli rep odatle i nema sta vise!
    Izgubili ratove uvek! Jedino smo mislili da smo jaci kad smo imali ljude i opremu JNA, i tad nisno uspeli! Mi smo uvek gubitnici jer mislimo da smo superiorni!Boze sacuvaj da ne krene nesto u Sandzaku i Vojodinu, ostado smo sa BG Pasaluk!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here