Ministarstvo odbrane
Foto: Arhiva

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Stričićima da će, sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, prioritet njene spoljne politike biti Republika Srpska i da se nikakve „Oluje“, Jasenovci i Jadovno više neće ponoviti.

Vulin je na tradicionalnom Kočićevom zboru u Stričićima istakao da Srpska nema svoju vojsku, ali da je ima srpski narod, i da niko ne sme ni da pomisli da se sa Srbima razgovara silom ili da mu padne na pamet da ponovi Jasenovac, „Oluju“ i Jadovno, prenosi RTRS.

„Sve dok Srbiju vodi Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i biće joj pružana pomoć“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija ulaže u Republiku Srpsku, ne zato što ima obavezu prema Dejtonu nego što ima potrebu, ali joj je i od značaja da Srpska bude sigurna, stabilna i razvijena.

Kako je rekao, ako su Srbi mirni, stabilni i sigurni, takav će biti i Balkan.

„Mi smo, nažalost, svedoci da se pominju projekti “Velike Albanije“, da se ponovo pokušava obnoviti to veliko zlo. Celom svetu poručujem da, ako na to budu zatvarali oči i ćutali, da treba da budu svesni njihove odgovornosti za zlo koje će proizaći iz tog projekta“, rekao je Vulin.

Kako je kazao, Srbija će učiniti sve da sačuva mir i ukazao da svako mora da zna da ono što se dopusti Albancima ne može da se zabrani Srbima, jer se ne može rešavati nacionalno pitanje Albanaca, a da se ne rešava nacionalno pitanje Srba.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime