Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je izvestiocu EP za Srbiju Vladimiru Bilčiku, rekavši da teritorijalni integritet Srbije napadaju 22 članice EU, što je, kako je naveo, veliki udarac evropskom putu Srbije.

– Srbija je kandidat za članstvo u Evropsku uniju, teritorijalni integritet Srbije napadaju 22 zemlje članice Evropske unije, priznajući lažnu državu Kosovo. Da se razumemo, to je veliki udarac evropskom putu Srbije. A, posebno da bude jasno, Srbija prijatelje bira, a neprijatelji se sami jave – izjavio je ministar unutrašnjih poslova.
Vulin je to rekao komentarišući navode izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika da je vest o planiranim konsultacijama između Srbije i Rusije veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana i da Rusija napada širenje EU.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je, povodom potpisivanja Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije, da kao veliki pristalica koraka ka evropskoj Srbiji smatra da je vest o planiranim konsultacijama između Srbije i Rusije veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana.
“Kao veliki pristalica koraka ka evropskoj Srbiji smatram da je vest o planiranim konsultacijama između Srbije i Rusije veliki udarac za proces pridruživanja Zapadnog Balkana. Da budemo jasni: Rusija se mobiliše da napadne Ukrajinu, zemlju kandidata za EU, Rusija napada proširenje EU!”, napisao je Bilčik na Tviteru.
Istovremeno, izvestilac EP za tzv. Kosovo Viola fon Kramon ocenila je na Tviteru potpisivanje tog dokumenta kao “skandal”, dodajući da “ulazak u EU ne ide preko Moskve”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here