Tanjug
Aleksandar Vulin

Tenkovske posade Vojske Srbije pripremaju se za učešće na 6. Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji i takmičenje u disciplini “Tenkovski biatlon” na Pasuljanskim livadama, a ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da se nada da će ove godine na armijskim igrama ostvariti bolji rezultat nego proteklih godina.

Vulin je danas, sa načelnikom Generalštaba VS general Milanom Mojsilovićem, prisustvovao završnoj fazi priprema i izjavio da je zadovoljan ozbiljnošću i predanošću koju pokazuju srpski tenkisti.

– Vojska Srbije mora i može da se meri sa najboljim armijama sveta – poručio je Vulin.

Kako je rekao, nekada naša oprema zaostaje, ali kvalitet naših ljudi nikada i ni po koju cenu ne može da zaostaje za drugima.

– Na “Alabinu” ćemo pokazati koliko smo napredovali, šta smo naučili i još jednom dokazati da i od nas ima šta i treba da se uči. Svi pripadnici Vojske Srbije su ponosni na svoje takmičare i zahvalni smo za svaku priliku gde možemo da se takmičimo sa najboljima na svetu i da pokažemo da nam je mesto među najbojima – rekao je Vulin, a navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Sedmi “Tenkovski biatlon”, kojim će početi Međunarodne vojne igre, održava se od 3. do 17. avgusta na poligonu “Alabino” u moskovskoj oblasti u Rusiji.

Za takmičenje se uvežbavalo devet tenkovskih posada, a evaluaciju i odabir četiri najbolje (tri takmičarske i jedne rezervne), koje će predstavljati Vojsku Srbije izvršilo je rukovodstvo zaduženo za pripreme, koje predvodi komandant 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade Kopnene vojske potpukovnik Rade Adamović.

Adamović je rekao da je danas na Pasuljanskim livadama pokazan samo jedan segment obuke tenkista za učešće na “Tenkovskom biatlonu” – gađane u individualnoj trci tenkovskim topom 125 mm, protivavionskim mitraljezom 12,7 mm i spregnutim mitraljezom 7,62 mm, savladavana je i staza bez prepreka.

Potporučnik Dušan Stevančev član je ekipe koja se priprema za takmičenje i kaže da je ekipa izuzetno motivisana.

– Danas smo prikazali dve trke po propozicijama za štafetnu i individualnu trku. Individualna trka se vozi u kvalifikacijama za polufinale, dok se štafetna trka vozi u polufinalu i u finalu “Tenkovskog biatlona”3 – rekao je Stevančev.

Pripreme za tenkovski biatlon počele su 21. maja i trajaće do 19. jula.

Prva faza priprema održana je na poligonu “Međa” gde je uvežbavana vožnja na stazi sa svim preprekama kakve takmičare očekuju u Rusiji.

Očekuje se da će na ovogodišnjem takmičenju učestvovati do 24 zemlje, a polazak tenkovskih posada Vojske Srbije za Rusku Federaciju planiran je 25. jula.

3 COMMENTS

  1. Вулине сад, кад знамо како стоје ствари са српском армијом, под хитно покупи твоје пулене којима и данас вире црвене пионирске мараме из џепа, у тенкове са њима па на Проклетије. Да се Срби ослободе беде једном за сва времена.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here