Pixabay.com

Aplikacija WhatsApp će u novogodišnjoj noći prestati da radi za milione korisnika pametnih telefona starije generacije, pre svega za IOS9 i Android 4.0.3.

Korisnici koji koriste ovu aplikaciju na iPhone-u 4 ili starijim i zastarelim Android telefonima neće moći da je koriste od 1. januara 2021. godine, a ova aplikacija za razmenu poruka u vlasništvu Fejsbuka obustavlja podršku za iOS 9, operativni softver koji je Apple uveo 2015. godine, piše Dejli mejl.

Zaustavljanje podrške za starije uređaje nije neuobičajeno za proizvođače aplikacija jer se time oslobađaju resursi za poboljšanje proizvoda za većinu korisnika koji imaju modernije telefone.

Korisnici koje brine gubitak pristupa svom WhatsApp-u trebalo bi da provere podešavanja svog telefona kako bi saznali da li koriste iOS 9 ili Android 4.0.3, navodi Daily Mail Online.

1 COMMENT

  1. Pa normalno je i da odavno se nemoze koristiti na starijim telefonima kao sto su android 4 jer sama aplikacija je zahtevnija i ko upopste koristi telefone sa androudom 4 osim starijih lica koima telefon sluzi za pozive sve ostalo od aolikacija je neupotrebljivo. Smesan i jadan naslov heheeee

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here