Promo

Kada spominjemo ex-Yu rock scenu onda je nezaobilazno ime YU grupe, beogradskog rock sastava koji su davne 1970. godine osnovali braća Jelić, Dragi i Žika.

Tada već iskusni muzičari krenuli su na putovanje koje traje i danas i tokom kojeg su ispisali veoma važne stranice regionalne rock enciklopedije. Većinu  karijere boravili su u Jugotonu, današnjem Croatia Recordsu, najvećoj diskografskoj kući u regiji koja se upravo iz tog razloga odlučila na ovo itekako zasluženo izdanje “Greatest Hits Collection”.
17 hitova koji su obeležili njihove i naše živote nalazi se na CD-u, a nabrojaćemo samo neke: “Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Kosovski božur”, “Od zlata jabuka”, “Drveni most” i “Ništa nema novo”.
Iako je kroz bend tokom skoro 50 godina duge karijere prošao veliki broj muzičara, treba spomenuti prvu postavu koju su činili i Velibor Boka Bogdanović (bubnjevi) te Miodrag Mive Okrugić (klavijature). Dugi niz godina s njima je bio i Miodrag Bata Kostić (gitara, hammond orgulje), a danas su u bendu još Petar Jelić (gitara) i Saša Žule Radojević (bubnjevi).
Temelji su  ostali isti, Dragi i Žika Jelić i danas su prisutni na pozornicama širom regije, a i diskografski su aktivni. Bez obzira što rođendan slave tek krajem godine koji su inače obeležavali koncertima u beogradskom Domu sindikata, neka ovo izdanje bude poklon njima, ali i njihovoj vernoj publici koja ih u šarolikoj generacijskoj postavci i dalje s istom strašću čeka ispred pozornice.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime