Za bolje razumevanje LGBT populacije

0

Na aplikaciji se nalaze razne informacije i kontakti…
 

Na aplikaciji se trenutno nalaze informacije i kontakti 9 klubova/kafića, 37 organizacija, 19 institucija, 11 terapeuta i 2 ginekološke ordinacije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Šapcu i Zrenjaninu. Na raspolaganju su kontakti za pravnu, psihološku pomoć stručnjaka koji godinama rade na unapređenju položaja LGBT osoba.

 

– Ovom aplikacijom želele smo da pre svega da omogućimo LGBT osobama i njihovim prijateljima da na jednom mestu imaju informacije o svim značajnim aktivnostima u okviru zajednice. Zato pozivam organizacije civilnog drustva i državne institucije da priključivanjem "LGBT prijateljskoj mrežoi" doprinesu smanjenu homofobije i boljem prihvatanju LGBT osoba u zajednici, rekla je Jelena Vasiljević, koordinatorka organizacije LABRIS.

 

"LGBT prijateljska mreža" nije namenjena isključivo LGBT zajednici, već i roditeljima i prijateljima LGBT osoba kojima su sada lako dostupne informaciji i kontakti za bilo koju vrstu pomoći.

 

Inicijativu za realizaciju ove inovativne i korisne aplikacije pokrenula je organizacija za lezbejska ljudska prava LABRIS. Aplikacija je dostupna besplatno preko Gugl Plej servisa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here