Z. Vicelarević
ODUŠEVILI PUBLIKU: Rocher bend izveo pažljivo odabran repertoar

U organizaciji Kontrapunkta, udruženja iz Frankfurta, održan je humanitarni koncert Rocher benda – Filmska muzika za Dijega Veselinovića. Prikupljana je pomoć za oporavak šestogodišnjeg dečaka iz Žepča u BiH koji boluje od cerebralne paralize.

Koncert je izazvao veliko oduševljenje publike pažljivo odabranim repertoarom u izvanrednom izvođenju benda koji čine muzičari članovi Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije. Ulaznice za koncert nisu naplaćivane, a publika je imala mogućnost da novčane donacije ubaci u dve providne kutije koje su bile postavljene u sali.

Prikupljeno je ukupno 4.400 evra, a Anton Ećimović, organizator i predsednik udruženja Kontrapunkt, sav prihod od prodatog pića priložio je za oporavak mališana iz Žepča.

Podsetimo da je Dijegu ustanovljena bolest kada je imao 18 meseci i da je jedino rešenje bila operacija u Americi. Operacija je uspešno izvršena pre desetak dana i Dijego se već nalazi na postoperativnoj terapiji za koju je i bio organizovan koncert u Frankfurtu.

Na ideju da organizuje ovaj humanitarni koncert Anton Ećimović je došao kada je pročitao tekst u “Vestima” o zajedničkoj humanitarnoj akciji za Dijega koju su organizovale Srpska pravoslavna crkva u Frankfurtu i Hrvatska katolička crkva u Vizbadenu. Organizaciji koncerta su se pridružili i pomogli Miki Juković, naš poznati glumac, i dnevni list “Vesti”, kao medijski sponzor.

Miki Juković je i zaplesao sa publikom

– Naš cilj je pre svega bio da pomognemo Dijegu koji je jednom prilikom rekao da mu je velika želja da postane fudbaler. Takođe smo hteli da na koncertu Rocher benda bude naše, a i strane publike, što nam je u velikoj meri i uspelo. Naši ljudi su, očekivano, vrlo emotivno pratili koncert jer se u repertoaru našla muzika iz filmova i serija koju je većina gledala ranije. Interesantno je bilo kako će ostatak publike, među kojom su većinom bili Nemci, i drugi “stranci” prihvatiti tu vrstu muzike. Uglavnom su je prvi put čuli, a reakcije su bile prilično dobre. Svi su delovali veoma zainteresovano i lično sam zadovoljan njihovom reakcijom – rekao nam je Anton Ećimović.

Među onima koji su došli na koncert bila je i porodica Karbunarević, mama Tatijana, tata Ivica, njihove dve ćerke, Klaudija i Jana Leoni, i njihova drugarica Đana Hupka. Oni su uživali slušajući filmsku muziku, a Tatijana nam je rekla da je koncert bio stvarno nezaboravan događaj.

NEZABORAVAN DOGAĐAJ: Đana Hupka i porodica Karbunarević

– Nezaboravan upravo za nas koji smo većinu melodija znali odranije. Muzičari su svi redom bili fantastični, a posebno su nas oduševili pevači, Jovana i Nemanja. Oboje imaju anđeoske glasove. Baš je bilo lepo slušati ih. Muzičari su bili veoma dobri i koncert je predivan. Stvarno mi se dopala ideja da se sve ovo radi kako bi se pomoglo jednom malom detetu – istakla je Tatijana Karbunarević.

OPORAVAK: Dijego Veselinović na postoperativnoj terapiji

Pesme iz srca

Ružica Mamić, Elvis Vezović i Emela Alihodžić su oduševljeni nastupom Rocher
benda.

– Fantastično. Izvrsno. Prijatno sam iznenađena našom muzikom i ovakvim izvođenjem. Nisam očekivala ovakvu muziku i pesme s ljubavlju. Baš se vidi na njima da pevaju osećajno, iz srca. Ne samo da znaju da pevaju, nego se oseća pozitivna energija u vazduhu između njih u ansamblu i nas u publici. Stvarno sam oduševljena što na ovaj način pomažemo malom Dijegu – kazala nam je Ružica Mamić.

POZITIVNA ENERGIJA: Ružica, Elvis i Emela

Slovenska duša

Karina Loka i Katarina Rubin, dve Poljakinje koje su sa pažnjom pratile koncert:

– Muzika koju smo imali prilike da čujemo je dodirnula moje srce. Volim muziku, a ovo što je orkestar izveo je bilo fantastično. Prva violina je bila neverovatno dobra, svaka joj čast. Neku muziku sam prepoznala iz filmova koje smo gledali već ranije, ali sam prepoznala i jedan, mislim jugoslovenski film koji sam videla odavno. Oseća se slovenska muzika, a mi u Poljskoj razumemo tu vrstu muzike. Nadam se da je dovoljno donacija skupljeno za Dijega i da će stvarno zaigrati fudbal – rekla nam je Karina Loka.

UŽIVALE I POLJAKINJE: Karina i Katarina

Doći ćemo i treći put

Radmila Rokvić je pomenuta kao izvrsni muzičar na violini, a za “Vesti” otkriva kako je ona videla ovaj koncert.

– Večeras smo imali fantastičan koncert u Frankfurtu, gde smo već drugi put. Prvi put smo imali na repertoaru etno-muziku, a sada je bilo veče filmske muzike sa domaćim i stranim hitovima. Nastupili smo u punom sastavu, a publika nas je i ovaj put dobro prihvatila. Bilo je ovacija kao i prošli put. Videli smo da su oduševljeni i to nam je veliko zadovoljstvo. Puno nam je srce i nadamo se da ćemo ponovo doći. Hvala organizatorima, pre svega Antonu što nas je pozvao da održimo ovaj humanitarni koncert.

Jovana Zukanović, najlepši ženski glas, prvi put je nastupala u metropoli na Majni i rado nam je otkrila svoj prvi utisak.

– Meni su već preneli iskustvo da publika u Frankfurtu veoma dobro reaguje, u šta sam se i ja večeras uverila. Oduševljena sam kako su pevali sa nama, čak i igrali, tako da imam samo pozitivno iskustvo. Repertoar smo svi zajedno birali i dogovarali instrumentale i pesme koje ćemo zajedno izvoditi. Imamo još nekoliko pesama koje smo sačuvali za sledeći put.

NASTAVLJAJU SARADNJU: Muzičari iz Beograda sa organizatorima

Muzika ušla pod kožu

Kim Malkom, Nik Merki i Anete Hajnc, Amerikanka, Škotlanđanin i Nemica, samo su neki od “stranaca” koji su čuli i našu muziku:

– Muzika je vrlo dirljiva i ulazi ispod kože i dodiruje dušu. Tekstove nismo razumeli, ali je muzika vrlo emotivna. Muzičari su bili odlični i kada budu opet ovde gostovali sigurno ćemo ponovo doći. Muziku sa početka koncerta smo prepoznali, a za muziku iz vaših serija smo videli da je prilično poznata vašoj publici i da su pevali. Pevali bismo i mi da smo znali tekstove, ali je bitno da smo razumeli muziku i da smo učestvovali zajedno sa ostatkom publike – rekla nam je Kim Malkom.

EMOTIVNE MELODIJE: Kim Malkom, Nik Merki i Anete Hajnc

Dar taksiste iz Pakistana

Jedan zaista dirljiv momenat desio se kada je Miki Juković posle koncerta krenuo kući taksijem.

– Ušao sam u prvi slobodan taksi i kada sam rekao adresu, taksista me upitao kakav je to događaj bio večeras. Ukratko sam ispričao da se radi o humanitarnom koncertu i opisao priču Dijega Veselinovića, na šta je taksista odmah reagovao. Iz svog novčanika je izvadio 30 evra i rekao mi da je to od njega, Akhtara iz Pakistana, za malog Dijega – ispričao nam je dirljiv detalj Miki Juković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here