Youtube/Art Vista
"Sluga 2"

Dugo očekivani nastavak najgledanije komedije svih vremena “Sluga 2” nastavlja da ispisuje stranice kinematografske istorije – za samo dva dana bioskopskog života u Rusiji, ovaj film je pogledalo 2,3 miliona gledalaca, što predstavlja najuspešniji početak prikazivanja jednog filma do sada. Nakon beogradske premijere, film “Sluga 2” dostupan je i našoj publici od 4. januara u svim bioskopima u Srbiji i regionu.

Prava novogodišnja filmska poslastica reditelja Klima Šipenka prati komična i uzbudljiva dešavanja oko glavnog junaka Griše (Miloš Biković), mladića iz više klase koji se našao u ulozi sluge iz prošlog veka, što ga je promenilo nabolje. Nakon putovanja u prošlost, on reaguje na svaku nepravdu arogantne i razmažene Katje (Aglaja Tarasova), koja će se ubrzo naći u drugom vremenu i u drugom društvenom statusu, što donosi novu liniju ove filmske priče.

Ruski reditelj Klim Šipenko je izjavio da mu je snimanje filma “Sluga 2” bio podjednak izazov kao nastajanje ostvarenja “Izazov” koje je snimljeno u svemiru, kao i da obožava da snima sa glumcem Milošem Bikovićem.

– Gledaoci su voleli prvi film “Sluga” i bila je laka odluka da snimim nastavak. Očekivanja su velika, ali kao reditelj ionako želiš da ti film iščekuju gledaoci. Sviđa mi se pritisak da napravim dobar nastavak, pružim ljudima ono što su voleli u prvom delu i nešto novo u nastavku – rekao je Šipenko.

Nakon prvog dela smeštenog u malo rusko selo, Šipenko je shvatio da u “Slugi 2” mora slikom zahvatiti više, a to mu je pružilo vreme Napoleonovih ratova kao vrlo zanimljivo i sinematično razdoblje u ruskoj istoriji.

– Bio je lak izbor da se preselimo u predivne balske dvorane i da akcioni deo filma obogatimo ratom i Napoleonom samim. Naravno, na komičan način, kao i sve u filmu.

Pored dvoje glavnih glumaca podelu filma čine i Ivan Ohlobistin, Aleksandar Samojlenko, Marija Mironova, Olga Dibceva, Natalija Rogožkina, Sofija Zajka, Pavel Derevjanko i mnogi drugi, Šipenko ističe da mu je ovo treći film sa Bikovićem, i nada se da će uraditi još deset zajedno.

– Volim da radim sa njim. Shvatio sam da će biti jedan do glumaca sa kojim želim da radim i da će biti zvezda. To se desilo.

Zajednički projekat

Film “Sluga 2” je zajednički projekat studija Yellow, Black and White, onlajn bioskopa START, MEM Cinema Production , uz učešće televizijskog kanala Rošia 1 i filmske kompanije Central Partnershi p i uz podršku Ruskog filmskog fonda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here