Vesti
Episkop Siluan i sveštenstvo tokom liturgije

Kapa dole pred parohijanima Crkve svetog Jovana krstitelja u Vulongongu i njihovim sveštenikom Brankom Bosančićem.

Ova izuzetno organizovana i posvećena lokalna zajednica našeg naroda u Australiji, prikupila je 10.000 dolara za Koledž Sveti Sava, kao donaciju za završetak radova. Lepši dar uoči današnjeg svečanog otvaranja prva srpska škola na Petom kontinentu nije mogla da poželi.

Predivan gest brige za dobrobit celokupne zajednice i budućnosti srpstva i pravoslavlja u Australiji, u vidu čeka na 10.000 dolara, lično episkopu australijsko-novozelandskom Siluanu uručio je otac Branko na kraju svete liturgije, koja je održana u hramu u Vulongongu na spomen Svetih sedamdeset apostola i svetog Evstatija arhiepiskopa srpskog.

Tog dana, 17. januara, njegovo preosveštenstvo episkop Siluan služio je liturgiju u Crkvi svetog Jovana Krstitelja, a povodom proslave hramovne slave. Sasluživao je paroh protoprezviter Branko Bosančić, te protođakon Petar Mrakić, novorukopoloženi đakon Nikola Kovačević i drugi crkveni prislužitelji.

Domaćin slave bio je ipođakon Nikola Zbiljić sa porodicom, a za narednu godinu dužnosti kuma slave, po blagoslovu paroha, prihvatio se Miljan Repaja sa porodicom.

Posle svete službe, za trpezom ljubavi vladiki Siluanu, sveštenstvu i parohijanima pridružili su se otac Ljupko Čubrilović sa protinicom, kao i predsednikom i delegatima iz sestrinske parohije Svetog Jovana u Daptu.

Tri dana kasnije, na dan Svetog Jovana Krstitelja, u sredu 20. januara, svetu liturgiju su služili prota Branko, protosinđel Jefrem Abasi iz Antiohijska patrijaršije i đakon Miloš.

Kako je obavestio otac Branko Bosančić u objavi na Fejsbuk stranici parohije, u toku liturgije kršten je Vuk Krajnović, peto dete dugogodišnjeg predsednika ove crkvene opštine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here