Za lečenje Dijane 18.390 dolara

0

Sakupljeno više od 18.000 dolara za Dijanino lečenje
 

– Sve naše zemljake u Australiji dotakla je tužna sudbina Dijane. Obolela je od tumora na lobanji, a do sada je organizovano nekoliko akcija za prikupljanje pomoći jer je bilo potrebno 20.000 evra za operaciju. Dijana mora da ide na lečenje u Tursku, u bolnicu koja je specijalizovana za lečenje takve vrste tumora. Novac je sakupljen, ona je otišla u Tursku, ali se ispostavilo da su potrebna dodatna lečenja i još 40.000 evra – kaže Saša Kalabić.

Tako su se i u Melburnu odlučili da pomognu akcijama za Dijanu.

– Naša poslednja zavičajna zabava bila je u potpunosti posvećenja lečenju Dijane. Razgovarali smo sa njenim suprugom, ovih dana ćemo im poslati sav novac koji smo sakupili.

Kao i prethodnih 11 godina celokupni prihod sa Posavske večeri šalje se ljudima koji su u nevolji ili teško bolesni.

– Ove godine morali smo da reagujemo na nesreću od poplava, koje su najveće posledice ostavile na području Posavine. Ugroženima u poplavama ranije ove godine, iz svojih fondova koje smo sakupili, upućeno je 17.500 dolara. Novac je uručen direktno ugroženim porodicama, a čuli smo da smo bili jedni od retkih koji su to učinili.

Zahvaljujući pomoći Posavaca bar delimično je olakšana nesreća 110 porodica njihovih zemljaka.
 

– U svakoj od familija koje smo pomogli, poplava je uništila nešto od imovine, a bilo je porodica koje su izgubile sve što imaju – zaključuje Kalabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here