Lična arhiva
Humanitarni koncert za narodnu kuhinju

Humanitarni koncert ansambla “Anja i Zlatna”, održan protekle nedelje u Melburnu, prevazišao je sva očekivanja umetničke direktorke Aleksandre Anje Aker.

Sala Crkve sveta Trojica u naselju Branzvik bila je dobro popunjena, a ispunjena je i osnovna misija ovog kocerta, pošto je prikupljeno 8.000 dolara za narodnu kuhinju “Majka devet Jugovića” na KiM.
– Oduševljena sam. Publika je bila fenomenalna, a na divnom mestu kao što je crkvena sala u Branzviku osećala se toplina i srdačnost tokom koncerta – rekla je Anja.

Sala Crkve svete Trojice u Branzviku bila je skoro puna, a preko stotinu posetilaca je uživalo u starim srpskim, makedonskim, bosanskim i ruskim pesmama, izvedenim u posebnom aražmanu ansambla “Anja i Zlatna”.

Gosti koncerta

U izvođenju muzike i celokupnom ambijentu uživali su i muzičari i publika. Kako je rekla Aleksandra Aker, svi ostali članovi grupe osim nje nisu našeg porekla, već su Australijanci i jedan Novozelanđanin, ali su se vrlo rado odazvali njenom pozivu da sviraju i pevaju u humanitarne svrhe, za pomoć srpskom narodu na Kosmetu.

Posetioci su umesto plaćanja ulaznica davali donacije – svako prema svojim mogućnostima.

– Svake godine održavamo koncerte ovog tipa, a naročito žmi je drago što možemo da pomognemo dobrotvornu organizaciju Eparhije raško-prizrenske “Majka devet Jugovića”. Njihova narodna kuhinja na Kosovu i Metohiji dnevno hrani 2.000 ljudi i ovo je naš doprinos od srca – kaže Anja Aker.

Gosti koncerta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here