Za neodoljive usne

0

Stoga zimi nikako ne treba zaboraviti na preparate koji će dodatno hidrirati ovo osetljivo područje lica. Da bi i zimi usne plenile poglede, isprobajte nekoliko korisnih saveta na koje nećet potrošiti puno vremena.
 

Masaža usana – nabavite vrlo meku četkicu (može ona za zube ili četka za masažu lica sa nežnim vlaknima). Laganim kružnim pokretima izmasirajte usne sa četkicom koju ste prethodno navlažili vodom. Posle nekoliko minuta primetićete da je kože usana nežnija jer su otklonjeni komadići izumrle kože. To poboljšava cirkulaciju, usne izgledaju punije te će dobiti lepu prirodnu boju.
 

Lagani piling ukloniće sve nepravilnosti na usnama. Ako pomešate med i kukuruzno brašno dobićete smesu kojom ćete za par minuta laganom masažom ukloniti sve nepravilnosti na usnama. A možete i da na mekanu četkicu ili peškir nanesee balzam i da nežno izmasirate usne.
 

Hranjiva maska – predlažemo vrlo delotvornu a jeftinu masku (sasvim prirodnu) koju dobijete kada pomešate kašičicu meda i malo svežeg sira. Smesu namažite preko usana i ostavi da deluje deset minuta. Uklonite je sa usana mlakom vodom, pa namažite usne nekim balzamom.

Redovno mažite usne kvalitetnim balzamom i slobodno ignorišite mit da korišćenje balzama izaziva zavisnost. Još je bolje ako balzam koji koristite u sebi ima vitamin E, a posebno su dobra ulja od badema ili jojobe.
 

Obične kreme za lice ili ruke nisu preporučljive za osetljivo područje usana. Ako ste na zimovanju, nemojte zaboraviti na balzam sa visokim faktorom zaštite od sunca.
 

Izbegavajte oblizivanje usana ili grickanje! Na taj način usne se suše i postaju još podložnije nepovoljnim uticajima vetra i niskih temperatura.
 

Ako su vam usne često upaljene, bez obzira na negu, obavezno potražite savet lekara jer može biti u pitanju neka kožna bolest ili manjak vitamina B.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here