Tanjug
UBRAZANO SE GRADI: Vučević i Vesić obilaze radove na tunelu

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je, prilikom obilaska radova na tunelu Iriški venac, da će projekat Fruškogorskog koridora preporoditi Srem.

– Dinamika se prati i radovi idu kako treba. O bezbednosti se vodi računa o svakom detalju. Posebno me obradovalo što smo ubrzali probijanje tunela, treba nam četiri meseca za nešto za šta je ranije trebalo devet – kazao je Vučević novinarima tokom obilaska Iriškog tunela.

Ovaj tunel, kaže donosi zaštitu Nacionalnog parka Fruška gora, jer se neće ići kroz park i neće biti emisije štetnih gasova.

– Velika stvar za Irig i Srem, koridor će ga preporoditi, istakao je Vučević, koji je radove obišao zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem koji je naveo da je tunel Iriški venac dug 3,5 kilometra, da će biti najduži u Srbiji.

Vesić je izneo podatak da je urađeno 52 odsto, kao i da će do septembra 2026. biti završen koridor osim radova na Bulevaru Evrope.

– Koliko će značiti ljudima koji žive ovde, pokazuje činjenica da će tunel promeniti način života – rekao je i istakao da je ovo je dokaz kako zajedno možemo da uradimo velike stvari.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming zahvalio se premijeru Vučeviću i ministru Vesiću na angažovanosti oko projekta.

– Zadovoljan sam i što Srbija napreduje po pitanju infrastrukture. Verujem da uz pomoć premijera i svih nas možemo da završimo koridor u datom roku. Ovo će biti najduži tunel u celoj Srbiji – naglasio je ambasador Li Ming.

Vučević je novinarima ukazao i da je broj ljudi koji žive ispod standarda smanjen, da je industrija u rastu, a inflacija u maju 4,5 odsto.

– Prošle godine inflacija je bila tri puta veća, to je dobar pokazatelj rasta BDP-a. Narodna banka je smanjila referentnu kamatu. To sve stvara uslove za rast plata i penzija, zaključio je srpski premijer.

Briga o najstarijima

Miloš Vučević je rekao da država vodi računa o penzionerima, da zaslužuju veće penzije, kao i da posebnu pažnju zaslužuju penzioneri koju su istrpeli najveći teret ekonomske reforme.

– Penzije su veće nego 2014. Do kraja 2027. prosečna penzija treba da bude duplo veća nego danas, pratićemo ekonomske rezultate i u odnosu na to, izaći ćemo sa vestima kada i koliko je moguće povećanje – kaže on.

1 COMMENT

  1. PENZIJE NIKAD VEĆE I NIKAD MANJE

    Ne postoji političar a da ne laže i zamajava jadne i gladne penzionere, a oni su im glavna glasačka mašina. Povećanje penzije nikako da prati inflacije i uvećanja troškova života. Najavom basnoslovnog uvećanja penzije u analima laži omogućava da milion penzionera živi u bedi i jadi. S druge strane, tako ljudske i blagotvorne vlade i predsednik kada će vrate otete penzije četiri godine za redom (2014-2018) i da ponište zahvalnosti predsednika penzionerima što su spasili državu od bankrpota. Takođe, kada su došli naprednjaci na vlasti (2012.) prosek penzije je bio iznad 60% prosečne plate, a za vreme njihove nehumane vladavine prosečna penzija je pala na 40% prosečne plate. Tu su im pomogli, da se ne sete penzioneri, gladijator MMF. Vlasti lažu penzionere da će stabilizovati penzije na 50% prosečne plate. Da li oni mogu nešto pošteno ljudski da urade, osim laži i krađi, izgleda ne znaju i ne umeju ili lažu jadne penzionere. Juče je iznešen podatak da pre naprednjaka penzioneri za 200 evra mogli su da kupe više robe nego dsada sa prosečnom penzijom. Da zlo bude veće novo iskomponovani premijer Miloš Vučević izjavio je da bi penzije do kraja 2027. trebalo da budu duplo veće nego sada, koga on laže, jedino sebe i šefa. Premijeru jesi li normalan, mora da ti je to rekao Vučić?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here