pixabay.com

Lider palestinskog Islamskog džihada Zijad al Nahala zapretio je Izraelu desetog dana od prekida vatre između Izraela i Hamasa postignutog uz posredovanje Egipta.

– Ubistvo bilo kog našeg komandanta ili vojnika, ma gde on bio, dovešće do toga da odmah odgovorimo bombardovanjem Tel Aviva – naveo je Zijad al Nahala.

Generalni sekretar Islamskog džihada govorio je u subotu, ponavljajući ranije izjave iranskih generala.

Komandant Korpusa iranske revolucionarne garde general Ismail Kani govorio je na ceremoniji u Teheranu, gde je savetovao Izraelce da otkupe kuće koje su prodali u Evropi, Americi i drugde, pre nego što postanu skupe, ukazujući da je vreme da razmisle o napuštanju palestinskih teritorija.

– Savetovao bih svim cionistima da se vrate i otkupe kuće koje su prodali u Evropi, Americi i drugde, pre nego što kuće postanu skuplje nego danas – rekao je Kani.

Prema njogovim rečima, palestinski otpor pokazao je da, kako je rekao, cionistički režim mora da razmisli o vremenu kada ova zemlja više neće biti pod njihovom kontrolom

Podsetimo, posle 11 dana sukoba, 21. maja na snagu je stupio prekid vatre između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze u kojem je stradalo na stotine ljudi, a oštećeno je mnogo objekata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here