Pexels

Šminka nije samo trik da se sakriju znaci umora i nesavršenosti na koži, već način da se upotpuni kompletan izgled. Ponekad čak i najjednostavniji stajling može zablistati zahvaljujući elegantnom mejkapu.

Koji su to ključni i najuočljiviji makeup trendovi na koje treba da obratite pažnju ovog proleća?

Sjaj za usne umesto mat karmina

Moda 2000-ih, koja nas je ponovo podsetila na stare trendove, vratila nam je sjaj za usne, koji su sa modnog pijedestala potisnuli ruževi sa mat finišem. Od prozirnih sjajnih završnih obrada do kremastih ruževa jarkih boja, svi proizvodi za usne sa efektom sjaja učiniće da vaše usne izgledaju punije. Osim toga, za razliku od mat ruževa, sjaj ne naglašava “pukotine” na površini usana, a ako odaberete varijantu sa hidratantnim i nežnim svojstvima, istovremeno možete nahraniti usne korisnim elementima u tragovima i vitaminima.

Čisto lice

Nedavno završenu sezonu Nedelja mode pamtimo, između ostalog, i po trendu apsolutnog odsustva šminke. Čak i oni brendovi za koje je neobična šminka oduvek bila sastavni deo imidža napustili su makeup u jakim bojama i opredelili se za prirodnost. Lako je ponoviti makeup izglede sa modnih pista, ali kada ste potpuno bez šminke, važno je da se fokusirate na kvalitetnu negu kože. Ne shvatajte trend previše bukvalno: ako vaša koža ima nesavršenosti, one se mogu maskirati odgovarajućim puderima i korektorima, a kada je reč o dekorativnoj kozmetici možete proći i sa gelom za stilizovanje obrva i sjajem za usne u prirodnoj nijansi.

Svetli akcenti

Pored nežnog makeup izgleda, ove sezone takođe su u trendu jarke boje koje su ovog proleća zaigrale novom snagom. U novoj sezoni ovaj trend neće ići nikuda: čini se da su se dizajneri i modni stilisti ozbiljno zaljubili u bogatu paletu sočnih i neon nijansi, a ovaj trend nije zaobišao ni šminku pa zato slobodno uzmite senke u boji, kremaste olovke za oči i eksperimentišite sa svojim izgledom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here