EPA/GEORGI LICOVSKI
Zoran Zaev

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, u prvom obraćanju medijima posle objavljivanja slučaja „Reket“, rekao je da neće dopustiti da „nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i p…r, obore vladu“ u toj zemlji, prenosi portal a1on.

„Svakako neću dozvoliti da nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i, nek mi oprosti LGBT zajednica, jedan p…r, obore ovu vladu“ naglasio je Zaev.

Kako je kazao, špekulacije idu dotle da neko pokušava i njega da umeša i napomenuo da je on Zoran Zaev koji je došao na vlast zahvaljujući glasu naroda, boreći se za slobodu, demokratiju, pravnu državu i normalnu zemlju.

„Ja sam borac i nastaviću da se borim za ovo do kraja“, istakao je premijer.

On je naveo da treba svako da odgovora za koga se utvrdi da je umešan u ovaj slučaj, da je prekršio zakon i da ne postoje političke kalkulacije.

U slučaju „Reket“ koje je pokrenulo skopsko tužilaštvo, optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 za iznudu više od milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Jovanovski je obećao Kamčevu da će srediti sa šeficom Specijalnog tužilaštva Katicom Janevom da bude oslobođen od pritvora, meru koju prema aktuelnom ustrojstvu tog tužilaštva može da odobri samo Janeva.

U telefonskim razgovorima između Jovanovskog i Kamčevog, koji je objavio italijanski list „La Veritas“, čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima „da ne brine i da će sve biti ok“.

2 KOMENTARA

  1. Nemoj da vređaš pedere jer si i ti jedan od njih , upropastište Makedoniju i ukinuste malte ne i makedonski jezik , sada vam je maternji albanski , a maternji zaboravite , kao što ste zaboravili pravi naziv vaše dedovine.

  2. Nisi ti g. Zaev cvecka za mirisanje kad si u najboljim odnosima sa svima koji se pominju u slucaju reket.Nebi mogla ni tuziteljka da obecava slobodu a sa pederom kako ga nazivas si najboljim odnosima i vise od toga.Ako si toliki patriota koliko se predstavljas normalno bi trebalo da podneses ostavku i dokazes da si nevin.Mislis da kroz tvoju funkciju mozes da utices na slucaj.Ti si kriminalac i ako ne danas vec sutra ces biti iza resetaka.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime