EPA/GEORGI LICOVSKI
Zoran Zaev

Komentarišući video-snimak koji je objavljen na italijanskom portalu „Verita“, a na kome se u toku razgovora o iznudi novca u zamenu za oslobađanje od pritvora čuje i glas Katice Janeve, šefice Specijalnog tužilaštva te zemlje, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je na svom profilu na Fejsbuku napisao da „istraga mora da otkrije sve detalje“.

„Svako mora da odgovara za svoje postupke. Građani zaslužuju pravdu“, napisao je Zaev nakon objavljivanja video-materijala u kome se čuju razgovori lica koja su osumnjičena ili optužena u predmetima „Reket“ i „Imperija“.

Истрагата мора да ги открие сите детали. Секој да одговара за своите постапки. Граѓаните заслужија правда!

Gepostet von Zoran Zaev am Freitag, 9. August 2019

„Verita“ je danas objavila novi video-snimak o slučaju „Reket“ u Severnoj Makedoniji u kome se u toku telefonskog razgovora šoumena Bojana Jovanovskog, poznatog pod nadimkom Boki 13 i skopskog biznismena Jordana Kamčeva, čuje i glas šefice Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katice Janeve, koja kaže Kamčevu „da ne brine ništa, jer će sve biti ok“.

Bojan Jovanovski i biznismen Zoran Milevski iznudili su od Kamčeva preko milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, obećavši da Janeva neće zahtevati njegovo produženje.

Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, nakon objavljivanja video-snimka o iznudi novca na portalu „Verita“, a u kome se čuje i njen glas, izjavila je da je „frapirana zbog toga što se njeni postupci kao tužioca dovode u korelaciju sa slučajem ’Reket‘“.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime