EPA/Georgi Licovski
Zoran Zaev

Vladajući Socijaldemokratski savez i Demokratska unija za integraciju (DUI) zajedno će se kandidovati na lokalnim izborima u Severnoj Makedoniji, a dogovor je postignut na sastanku lidera ove dve partije Zorana Zaeva i Aljija Ahmetija, prenosi Gazeta ekspres.

Koalicioni partneri složili su se da bi obe stranke trebalo da sarađuju na jesenjim lokalnim izborima, u nekim opštinama od prvog kruga, a u drugima u drugom krugu.

– Imao sam odličan sastanak sa koalicionim partnerom i liderom DUI Aljijem Ahmetijem. Dogovorili smo se da SDSM i DUI zajedno učestvuju na lokalnim izborima – rekao je lider socijaldemokrata Zoran Zaev.

Makedonski premijer je naglasio da je zajednički cilj SDSM i DUI uključivanje što većeg broja partija iz vladajuće koalicije u predizbornu saradnju.

– Slede procedure za izbor najboljih kandidata, oni će biti ličnosti koje se usuđuju i koje su spremne da daju najbolji rezultat za građane u svakom gradu, u svakom selu, u svakom susedstvu – rekao je Zaev.

Opozicija reaguje na predizbornu koaliciju

Predsedavajući Saveza za Albance Ziadin Selja komentarisao je predizbornu koaliciju najavljenu između DUI i SDSM za lokalne izbore, rekavši da se lider DUI Ahmeti očigledno plaši opozicionog Saveza za Albnace, jer je odbio izazov koji mu je ova stranka ponudila da se kandiduje na lokalne izbore bez koalicija i bez izračunavanja glasova makedonskih partija.

“Konačno, Alji Ahmeti nije prihvatio izazov da izađe licem u lice na lokalnim izborima. Očigledno se plaši”, rekao je predsednik Saveza za Albance Ziadin Selja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here