Promo
Virtuozi na trubi: Boban i Marko Marković

Orkestar Bobana i Marka Markovića doneće zvuk trube 27. septembra u 20 časova u Kaufleuten (Cirih).

Ovaj vrhunski muzičar obišao je planetu nekoliko puta, a sa trubom ovaj vrhunski muzičar iz Vladičinog Hana druži se od svoje sedme godine. Ozbiljna međunarodna karijera počela je 1999. godine i od tada ima oko 100 koncerata godišnje širom Evrope, Amerike, Kanade, Izraela. Gde god da svira po svetu, Boban uvek sa ponosom ističe da dolazi iz Srbije. Najinteresantniji događaj u karijeri bio je nastup u Njujorku gde je ogrnut u srpsku zastavu naterao Amerikance da mu aplaudiraju i skandiraju: “Srbija! Srbija!”. Boban Marković prvi put je nastupio na Saboru u Guči 1986. godine kad je osvojio drugo mesto. Za najboljeg trubača proglašen je četiri puta (1988, 1991, 1998. i 2001. godine). Vicešampion trubaštva bio je dva puta (1986. i 1997. godine). Zlatnu trubu publike osvojio je 1994. godine. Njegov orkestar u Guči je bio najbolji dva puta (1993. i 2000. godine). Na 35. saboru trubača u Guči 1995. godine proglašen je za majstora trube, kada mu je uručeno Majstorsko pismo.

Posebno se istakao u saradnji sa srpskim rediteljem Emirom Kusturicom i kompozitorom Goranom Bregovićem, te je njegov orkestar bio angažovan za rad na muzici kultnih filmova “Arizona drim” i “Podzemlje”. Boban Marković takođe je postao poznat po izvođenju hitova “Mesečina” i “Kalašnjikov”, bez kojih je danas teško zamisliti njegov nastup. Pre 10 godina orkestru se pridružio Bobanov sin Marko, a ubrzo nakon toga ovaj muzički sastav dobija novo ime Trubački orkestar Bobana i Marka Markovića. Muzika koju ovi miljenici publike izvode nikog ne ostavlja ravnodušnim, posebno na koncertima uživo, u šta će se moći uveriti i svi oni koji 27. septembra dođu u Kaufleuten.

Vrhunski muzičari

Najpoznatiji balkanski trubački orkestar Orkestar Bobana i Marka Markovića dugo nosi titulu Vodeći trubački orkestar u Srbiji. Zvuke trube širom sveta donose Boban Marković, truba/vokal – Marko Marković, truba/vokal – Nani Jović, truba – Filip Stojanović, truba – Stefan Ilić, horna – Aca Maksutović, horna – Boban Demirović, horna – Stefan Petrović, helikon – Stefan Ismailović, bubnjevi – Aleksandar Stošić, udaraljke, David Zekić, tarabuka.

Za sve zainteresovane: 

CENE: CHF 55 (stojeći stolovi); ograničen broj rezervisanih mesta na
balkonu na 75 CHF; rezervisati samo preko kaufleuten.ch

PRETPRODAJA: www.allblues.ch
• All Ticketcorner, Coop-Citi • Tel.0900 800 800 (1,19 CHF/min.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here