commons.wikimedia
Zagreb

Hrvatsko udruženje ratnih i vojnih invalida HVIDRA-a iz Zagreba oštro je reagovalo jer su na muzički festival „Rujanfest“ u Zagrebu pozvani pevači iz Srbije.

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjeg „Rujanfesta“ i pozvala sve merodavne institucije da zabrane nastup pevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako se tvrdi, pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, preneo je „Indeks“.

„Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekada kulturne muzičke manifestacije odlučili su da će ugostiti srpske folk-pevače pod sloganom ’Pomeri svoje granice zabave‘“, dodaje se u saopštenju HVIDRA-e.

Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora „Rujanfesta“ Darka Fučeka koji je u „Dnevniku“ „Nove TV“ rekao:

„Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja ’91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači, koji su ovde, na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu.“

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner, preneo je B92.

A ti sporni srpski folk pevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović i Momčilo Bajagić Bajaga.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here