EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Antiruska kampanja baltičkih država sprovodi se pod punim pokroviteljstvom Brisela i Vašingtona, izjavila je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

– Očigledno je da se antiruska kampanja baltičkih država sprovodi ne samo uz prećutnu saglasnost, već i pri punom pokroviteljstvu Brisela i Vašingtona, koji zatvaraju oči na manifestacije neonacizma na teritoriji svojih pribaltičkih vazala – navodi se u komentaru na sajtu Ministarstva.
Ona je, komentarišući neonacističke marševe u baltičkim zemljama izjavila da se u blizini granica Rusije gaji mržnja ka svemu što je rusko, a posledice takve politike su sada evidentne u Ukrajini.
Prema njenim rečima, sve se odvija uporedo sa uništavanjem sovjetskih vojnih spomenika, koje su dozvolile vlasti u Letoniji, Litvaniji i Estoniji. Slučajevi vandalizma prema sovjetskim spomenicima su posle početka specijalne vojne operacije postali učestali.
Svake godine 16. marta u prestonici Rige održava se povorka SS legionara i njihovih sledbenika. Na njoj se javno izlažu nacistički simboli. Ovaj događaj osuđuju mnoge svetske zemlje, među kojima i Rusija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here