EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Govori predstavnika Kijeva u Međunarodnom sudu pravde u Hagu u slučaju “Ukrajina protiv Rusije” bili su “demonstrativna farsa”, dok su predstavnici Moskve argumentovano predstavili neosnovanost ukrajinskih tvrdnji, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, spor je pokrenula Ukrajina u januaru 2017. godine.

“Tome su prethodili trogodišnji pregovori diplomatskim kanalima, tokom kojih je ruska strana argumentovano i dosledno odbacivala nategnute tvrdnje Kijeva u vezi sa navodnim ruskim finansiranjem mitskog ‘terorizma’ u Donbasu i navodnog ugnjetavanja krimskih Tatara i Ukrajinaca na Krimu. Izaslanike majdanske vlade nikada nije zanimala objektivna stvarnost, njihov cilj je bio da po svaku cenu ‘odvuku’ našu zemlju na Sud i urede, po njihovim rečima, ‘pokazni proces protiv Rusije’. Nije uspelo”, poručila je Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenose RIA Novosti.

Međunarodni sud pravde u Hagu u sredu je završio ročišta u predmetu “Ukrajina protiv Rusije”, prenosi Tanjug.

Ruska delegacija je dala završnu izjavu u drugom krugu usmenih rasprava o tužbi Ukrajine protiv Rusije na osnovu Međunarodne konvencije o suzbijanju finansiranja terorizma (ICFT) i Međunarodne konvencija o eliminaciji svih oblika rasne diskriminacije (ICERD).

1 COMMENT

  1. Za Ruse taj govor svakako da jeste demonstrativna farsa. Sta ces drugo da kazes ? Da je tuzba okay?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here