Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da zapadne zemlje spremaju niz krupnih provokacija oko Ukrajine.

Dodala je da Moskva ne isključuje da one mogu biti, kako informacione, tako i vojne, prenose RIA Novosti.

Zaharova je ukazala da Zapad priprema javno mnjenje za takve provokacije.

Kada je reč o mogućem dolasku britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras u Moskvu, Zaharova je rekla da se o tome razmatra, a Rusija je dobila adekvatan zahtev za tako nešto, otkrila je ona.

– Takav zahtev (za posetu britanskog ministra) je stigao od Britanaca. Mogućnost takve posete se razmatra – rekla je Zaharova za televizijski kanal “Rosija-1”.

Londonski “Tajms” je polovinom januara objavio, na osnovu izvora iz britanske vlade, da bi Tras, koja je došla na funkciju u septembru 2021. godine, mogla da poseti Moskvu početkom februara, podseća TASS.

Ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin izjavio je, međutim, da ambasada nije dobila nikakav zvaničan zahtev, kada je reč o eventualnoj poseti britanske ministarke Moskvi.

Prethodni put, visoki britanski diplomata posetio je Moskvu 2017. godine, i to je bio sadašnji premijer Boris Džonson, koji je u to vreme bio šef diplomatije Velike Britanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here