EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Kijev je doneo odluku o „nemogućnosti pregovora“ s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom po nalogu Zapada, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Obratili smo pažnju na nedavni nalog predsednika Ukrajine, koji je potvrdio odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o ‘nemogućnosti’ pregovora s predsednikom Rusije – rekla je Zaharova.

Ona je navela, da su se u Kijevu, kao i u situaciji s Minskim sporazumima, prvo pretvarali da žele da ih potpišu, zatim da ih potpisuju, onda da ih izvršavaju, a potom su rekli da to neće uraditi i na taj način doveli u zabludu međunarodnu zajednicu.

– Već tada je bilo očigledno, da je to učinjeno po nalogu Zapada, koji ne želi da se okončaju sukobi u Ukrajini i ima nameru da ih nastavi – zaključila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potvrdio odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti pregovaranja s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, sledi iz ukaza koji je potpisao ukrajinski lider.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here