EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

Napadi NATO-a na bivšu Jugoslaviju nisu bili samo nezakonit čin, već su prerasli u tempiranu bombu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Kao rezultat korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom, tlo i voda u mnogim područjima su kontaminirani – navela je Zaharova na konferenciji za novinare i dodala da je to dovelo do pojavljivanja raka čak i među decom.

Kako prenosi TASS, ona je dodala da je NATO značajno prikrio izveštaj o količini osiromašenog uranijuma koju je koristio 1999. godine tokom bombardovanja bivše Jugoslavije.

Zaharova je rekla da izveštaj iz Srbije u kome se analiziraju događaji iz 1999. godine, pokazuje da je količina osiromašenog uranijuma tokom bombardovanja značajno potcenjena, i to najmanje 20 puta.

– Pozdravljamo korake srpskih zvaničnika da ustanove istinu o tim tragičnim događajima u bivšoj Jugoslaviji vezanim za agresiju NATO-a na tu zemlju – istakla je Zaharova.

1 COMMENT

  1. Najbolje resenje bi bilo da se vrati milo za drago. I to u svim zemljama ucesnicama, ako je moguce visestruko. Neka hijene osete pravdu za nepravdu, koju su ucinile.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here