EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Snage NATO-a će sve više uključivati Švedsku u antiruske operacije, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Švedske vlasti ne mogu, a da ne shvate da će sada snage tog agresivnog bloka sve više biti na teritoriji njihove zemlje, koja je nedavno pristupila NATO-u, i da će biti više vojnih aktivnosti usmerenih protiv naše zemlje, uključujući obaveštajne – rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Ona je istakla da je Moskvi “od početka bilo potpuno jasno” da će težnja Švedske da se prodruži NATO-u samo dovesti do većih napetosti u regionu Baltičkog mora i pretvoriti region od zone saradnje u zonu potencijalne konfrontacije.

Švedska je prošle sedmice zvanično pristupila NATO-u, nakon što je mađarski parlament, nakon dve godine, u februaru ratifikovao zahtev Stokholma za članstvo.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Nase novine su slobodne, nezavisne. Nemacka bi mogla da preuzme dobar primer.U nemackim izvestajima je sve isto. Kod njih se ne moze komentarisati.Ono sto pisu to je to i gotovo!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here