EPA/Evgenia Novozhenina
Marija Zaharova

Rukovodstvo NATO-a se danas bavi uvozom ideologije nacizma u Evropu, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u intervjuu televiziji “Zvezda”.

– Ona (nacistička ideologija) ponovo se uvozi na evropski kontinent, ovoga puta rukama onih koji vode Severnoatlantsku alijansu – rekla je ona.
Zaharova je skrenula pažnju na činjenicu da su na rukovodeće funkcije u Nemačkoj došli političari koji su “odgajani na američkim grantovima, stipendijama, koji su stažirali u Sjedinjenim Američkim Državama”.
– A gde su se skrivali nacistički zločinci koji posle Drugog svetskog rata nisu bili kažnjeni za svoje zasluge? – upitala je portparolka ruskog MIP-a, podsećajući da su u SAD i susednim zemljama, pod nadzorom CIA i drugih američkih obaveštajnih agencija, organizovane čitave korporativne mreže bivših nacističkih političara Trećeg rajha.
Diplomata je prokomentarisala i neslaganje nemačkog kancelara Olafa Šolca i šefice diplomatije Analene Burbok oko isporuke tenkova Ukrajini.
– Pogledajte ko tamo diktira svoju volju. Ne lider, ne šef države, već ministar spoljnih poslova, koji ide protiv mišljenja šefa države – rekla je Zaharova.
Ona je sugerisala da je pozicija Burbokove moguća samo zato što „iza nje stoji takva podrška koja će je pokriti i ako se njeno mišljenje bude razlikovalo od mišljenja partijske većine ili većine društva uopšte u Nemačkoj“, aludirajući na rukovodstvo Severnoatlanske alijansa.

5 COMMENTS

  1. Staljin je pobio vise Rusa od njegovog kolege Adolfa s kojim je napravio ugovor o ne napadanju i podeli Poljske 1939. Najveci Dzelat svog naroda. Evo i naslednika bas zaboli za svoj narod. A u ovu pricu jos veruju samo oni Rusi koji nemaju interneta.
    Da se razumemo: I Amerika i Nato koji nas je bombardovao – daleko im kuca od Srbije bila. Nisu nista bolji od ove ruske administracije. Oni su nekad Vijetnam unistavali, a ovaj mentol ubija decu i salje ih u rat. Dabogda i njemu i onima koji ga podrzavaju, rat u kuci bio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here