EPA/Sergei Ilnitsky
Marija Zaharova

NATO, izražavajući spremnost da produbi saradnju sa Kišinjevom, očigledno priprema poligon iz Moldavije za geopolitičku konfrontaciju sa Rusijom, navodi se u saopštenju zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirča Džoane rekao je da je Alijansa spremna da ide onoliko daleko u odnosima sa Moldavijom koliko ta republika to bude želela.

– Do čega mogu dovesti produbljivanje saradnje nekih država sa Alijansom i njena obećanja “podrške” pred “ruskom pretnjom”, videli smo – “obojene revolucije”, državni udari, politička nestabilnost i ekonomska kriza. To se posebno odnosi na postsovjetski prostor, koji je za NATO svojevrsni “poligon” za geopolitičku konfrontaciju sa našom zemljom. Po svemu sudeći, takva sudbina sprema se i za Moldaviju – rekla je Zaharova komentarišući ovu izjavu.

Prema njenim rečima, pokušaji da se Moldavija uvuče u NATO izgledaju posebno cinično kad se pogleda situacija u Ukrajini, koja je u velikoj meri izazvana neodgovornom politikom širenja alijanse.

Kako je dodala Zaharova, Rusija izražava nadu da u Moldaviji ima još političara koji shvataju da zbližavanje sa NATO prati gubitak suvereniteta, prenosi Sputnjik.

– Neobuzdano širenje alijanse nije ništa drugo do nastavak neokolonijalnih tradicija Zapada koji ne uzimaju u obzir ni unutrašnje političke specifičnosti država, niti vekovima uspostavljene veze sa njihovim susedima – rekao je diplomata.

3 COMMENTS

  1. Иза свега стоје нато,пентагон и амерички глобалисти.Зло зла.

  2. Ukrajina je tvrd orah,a? e idemo malo po Moldaviji. Njih niko nece braniti. Slava vecnoj i nadasve hrabroj ruskoj armiji. Valjda ce vam Moldavija uspeti, zar ne Zaharova?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here