EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je, komentarišući izjavu ministarke inostranih poslova Nemačke Analene Berbok da je Rusija kriva za sve veću glad na planeti, rekla da cene rastu zbog zapadnih sankcija protiv Rusije.

„Cene rastu zbog sankcija koje je kolektivni Zapad uveo protiv Rusije pod pritiskom SAD. To je tako ako govorimo o direktnom uzroku. Nerazumevanje ovoga je znak ili gluposti ili namernog obmanjivanja javnosti“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je navela i da, ako se uzmu u obzir prvobitni uzroci u širem kontekstu, onda je i raspad državnosti Ukrajine delo kolektivnog Zapada.

„U raspad Ukrajine su uključeni, između ostalog, i prethodnici gospođe Berbok, koji se nisu samo mešali u situaciju u toj zemlji, već su modelirali unutrašnju i spoljnu politiku Ukrajine“, podvukla je Zaharova.

Ranije je ministarka inostranih poslova Nemačke izjavila da zbog situacije u Ukrajini može nastupiti globalna glad na planeti.

2 COMMENTS

  1. Zapadu najbolje zacepi lajava ui lazljiva sta Marija Zaharova.Bravo sestro Ruskinjo.Cene goriva u americi su skocile skoro 2.5 puta i svaki dan rasti.Ovaj esnilni starac zvani Malumni Bajden kaze da je za to kriva Rudijas iPutin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here