EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da “vrlo bogati ljudi” zovu MIP i nude da pošalju u London privatni avion za svoje dete.

Ti ljudi, kako prenosi Sputnjik, tvrde da je u Velikoj Britaniji “haos”.

– Kakva civilizacija! U Engleskoj poništavaju zdravstveno osiguranje! Nemaju nikavih obaveza. Test košta 450 funti. Hoćemo u Rusiju, samo u Rusiju – navela je na Fejsbuku Zaharova reči jednog bogatog Rusa koji traži da se vrati kući.

Ona im je predložila da i dalje ostanu u državi koja je “stub civilizacije“ i dodala da su ih mnogo godina pravili budalom za njihov novac.

Po njenom mišljenju, Rusi koji su odlazili “zlatom su platili svoju propast, iluziju“, umesto da podrže svoju zemlju.

– Dakle u mnogim državama kojima ste doneli novac, kupovali nekretnine i gradili biznis, vama su pokazali vrata – napisala je Zaharova i dodala da se na aerodromima prave redovi ruskih državljana koji žele da se vrate kući.

– Onda, molim vas, počnite od osnove stvari – poštujte svoju zemlju i njen narod – zaključila je portparolka MIP-a.

Veliki broj ruskih oligarha poslednjih decenija iznosio je svoj novac iz Rusije i ulagao u poslove u Velikoj Britaniji.

10 COMMENTS

  1. Zena je potpuno u pravu!!! Oligarsi imaju novac ali nemaju ni malo karaktera. Sad bi da se vrate i uzivaju na racun siromaha. Neka ostanu kod svojih domacina i neka kupuju lecenje.
    Mene su proterali komunisti i nikad se ne bih vratio, niti primio njihovu pomoc – radije umreti.

  2. У преводу – можете да се вратите ако преселите сав свој капитал са собом.

  3. Машо, свака ти је ка у Његоша, није те бадава Путин поставио за гласноговорника. На многаја љета.

  4. Mudro zboriš gospodjo.. hehe.. Svaka cast.. Neka vrate pokradenu lovu pa im izaci u susret.. a onda tu bagru da drzava drzi pod kontrolom !!!

  5. Hahahahaha…Da se vrate u Rusiju? Samo ako su poludeli.Hahahahahahahahhaahahahahahahhaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahaahahhaahahahahahhahahahahahahahahahahahaha….NIKADAAAAAAA…Hahahahahahahahahahaahhaahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahaha…..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here