EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Susedi Srbije zatvorili su vazdušni prostor za avion ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, čime je prekinut još jedan u nizu kanala veze, istakla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je dodala da je podela Evrope i Rusije u interesu SAD.

– Zatvorivši vazdušni prostor, zemlje članice EU i NATO zatvorile su još jedan u nizu kanala veze – rekla je Zaharova za italijanski TV “La7”.

Prema njenim rečima, Rusija, za razliku od EU, ne namerava da uspostavlja “gvozdenu zavesu”, prenose ruski mediji.

Predsednik Komiteta za međunarodne poslove pri Savetu Ruske Federacije Grigorij Karasin ocenio je kompleksom politične inferiornosti odluku nekoliko evropskih zemalja da ne dopuste prelet aviona sa Lavrovom u Srbiju.

– Koliko je Lavrov opasan za Evropu? – dodao je on.

Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora juče su saopštile da zatvaraju nebo za prelet aviona Lavrova koji je prema najavama trebalo danas da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Izveštaji su tačni”, rekao je neimenovani izvor u Ministarstvu agenciji Interfaks.

Odgovarajući na pitanje da objasni da li je poseta Lavrova otkazana, diplomata je rekao da ruska diplomatija još nije savladala teleportaciju, prenosi Interfaks.

5 COMMENTS

  1. Doslo vreme da i misevi pokazuju misice, dokle, nezna se, tad ce pojuriti kao i ustase 45e, pomagaj brate srbine, a srbi kao Po obicaju brzo zaboravljaju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here