EPA/Evgenia Novozhenina
Marija Zaharova

Ambasada Rusije u Berlinu dobila je obaveštenje da je učešće ruskih zvaničnika na svečanostima povodom godišnjice oslobođenja nemačkih koncentracionih logora nepoželjno, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Naša ambasada u Berlinu je dobila obaveštenje da je nepoželjno da ruski zvaničnici učestvuju u komemorativnim događajima povodom 79. godišnjice oslobođenja zatvorenika fabrike smrti – rekla je ona na konferenciji za novinare i dodala da Moskva na ovaj korak gleda kao na provokaciju, prenosi list Izvestija.

Prema njenim rečima, na ovaj način Berlin pokazuje nameru da nastavi antirusku politizaciju istorijskog sećanja na tok i rezultate Drugog svetskog rata i ruši istinu o istorijskim događajima.

– Osim toga, Nemačka ignoriše notu u kojoj se od Rusije traži da prizna nacističke zločine koji su se dogodili na teritoriji SSSR-a tokom Drugog svetskog rata kao genocid – zaključila je ona.

10 COMMENTS

  1. ОВО ЈЕ ДОБРА ПРИЛИКА ДА СЕ ИЗГЛАСА ДЕКЛАРАЦИЈА О СТВАРНОМ ГЕНОЦИДУ НЕМАЧКЕ ДРЖАВЕ
    КОЈА ЈЕ ДУЖНА ПУНО ДА ПЛАТИ ЗА ТО
    ДА СЕ ГЕРМАНИ УСУЂУЈУ ПРАВИТИ ДЕКЛАРАЦИЈУ О НЕКОМ ФАБРИКОВАНОМ ГЕНОЦИДУ
    А ДА СЕ ВРЛО ДОБРО ЗНА О ПРАВОМ ГЕРМАНСКОМ ГЕНОЦИДУ
    И НАРАВНО ЊИХОВЕ ПОМАГАЧЕ ПОМЕНУТИ У ТОЈ ДЕКЛАРАЦИЈИ

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Rusi su bili nepozeljni i tada. Dosli su nepozvani.Naravno, svet bi mnogo drugacije izgledao da.se Rusi nisu pojavili na vratima Berlina. Onda bi film tekao po sasvim drugacijem scenarijumu. Neko se uporno trudi da napravi rimejk. Sve isto, samo novi glumci. Medjutim, sad vecini takav tok dogadjaja ne igra. Promenlii bi i glumce i film i scenario. Spalili bi i stare filmove. Narocito one iz logora. Da se zaborave. Seks, lazi i video trake.

  3. Nisu poželjni oni koji su oslobodili logor ali jesu oni koji su ga osnovali i koristili🤣😂🤣

  4. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  5. SRBIJA JE NA ZAPADU U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here