EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Rusija je saopštila danas da je uložila protest Finskoj nakon što je oštećeni ruski tenk izložen u blizini finskog parlamenta.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je Finsku za rusofobiju.

Oštećeni ruski tenk T-72B3 izložen je u subotu na inicijativu dva udruženja u Finskoj koja podržavaju Ukrajinu da podsete ljude na rat u toj zemlji, prenosi Rojters.

Tenzije između Moskve i Helsinkija su se povećale otkako se Finska pridružila NATO-u u aprilu i nakon što je prošle sedmice ta nordijska zemlja zatvorila četiri prelaza na granici sa Rusijom da bi, kako je navela, smanjila povećani priliv migranata u zemlju.

Finska je optužila Rusiju da usmerava tražioce azila ka finskoj granici, što je Moskva negirala.

Zaharova je okrivila Finsku za probleme na granici i istakla da je Rusija otvorena za dijalog, a posebno o pitanjima u vezi sa granicom.

Zaharova je istakla da će Rusija odgovoriti ukoliko Finska zatvori preostale granične prelaze između dve zemlje, ne precizirajući kakva će biti reakcija.

1 COMMENT

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here