EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Rusija je zabrinuta zbog rastuće napetosti na Kosovu i Metohiji, izazvane neodgovornim postupcima Prištine, saopštila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Očigledno je da se događaji razvijaju po scenariju od lošeg ka gorem”, ocenila je Zaharova u komentaru objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Ona je ukazala da formiranje Zajednice srpskih opština, koja je zamišljena kao način da bude garantovano poštovanje prava i interesa Srba u pokrajini, ostaje “mrtvo slovo na papiru” zbog sabotaže Prištine.

Zaharova ocenjuje da Priština želi da uspostavi poptunu kontrolu na teritoriji cele pokrajine, uz pomoć represivnog aparata samoproglašene kosovske “države”.

Ona smatra da postupci Prištine ne nailaze na odgovarajuću ocenu niti ukor u Briselu, koji je ovlašćen da pomogne u traganju za rešenjem problema između Beograda i Prištine, kao ni u Vašingtonu.

Prema njenim rečima, snage NATO-a za Kosovo i Misija EU za vladavinu prava imaju potrebne mandate za sprečavanje bezakonja, i zato snose punu odgovornost za zaštitu civila, osiguranje mira i bezbednosti.

1 COMMENT

  1. Neka tetka Zaharova Brine brigu o Krimu i Donbasu koji će isto tako eskalirati pre ili kasnije. Kako se tamo odnose prema ljudima koji propovedaju drugima dobru vest spasenja iz Biblije? To neka joj bude briga. Al navikla je ko i njen śef da bude mirodjija u svakoj čorbi, pa mora neśto piskarati ko i svako dokono viśe nego preplaćeno čeljade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here