EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Predstavnica ruskog MSP Marija Zaharova upozorila je danas da je u svakom trenutku moguća još jedna nezakonita američka invazija na Venecuelu, prenosi Tass.

Pre nekoliko dana, naime, saopšteno je da će američke snage bezbednosti biti raspoređene u Kolumbiji da bi pomogle kolumbijskim snagama.

– Reč je o nekoliko stotina tzv. vojnih savetnika. To su ljudi koji su bili angažovani u Avganistanu i ovo je prvi put da se ovakvi specijalci šalju u Latinsku Ameriku. Teško da iko može da poveruje da će oni pomagati, jer činjenica da su raspoređeni u blizini granice sa Venecuelom upućuje na zaključak da se u svakom trenutku može dogoditi još jedna nezakonita invazija na tu zemlju – ocenila je Zaharova.

Tokom prethodne operacije planirane za 3. maj američki plaćenici trebalo je da sa kolumbijskim specijalcima uđu u Venecuelu s mora, probiju se do glavnog grada Karakasa, kidnapuju predsednika Nikolasa Madura i odvedu ga u SAD.

Ta operacija je propala, a učesnici, među kojima i dva državljana SAD, su uhapšeni.
Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da Vašington nema nikakve veze sa grupom koja je uhapšena u Venecueli, kao i da SAD ne bi prikrivale operaciju u Venecueli da su je planirale.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime