EPA/Yuri Kochetkov
Marija Zaharova

“Sjedinjene Američke Države svakog meseca ilegalno izvoze naftu iz Sirije”, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Zaobilazeći sopstvene sankcije, Amerikanci krijumčare naftu iz Sirije u vrednosti od preko 30 miliona dolara na mesečnom nivou – istakla je ona.

Zaharova je ocenila da oni ne planiraju da napuste te teritorije u bliskoj budućnosti, a bavljenje nezakonitim poslom prikrivaju borbom protiv terorista. Ona je podsetila na izjave iz Pentagona da su svi militanti u Siriji likvidirani.

– Nešto ne štima u američkom stavu – prokomentarisala je Zaharova.

Ranije je šef Pentagona Mark Esper izjavio da će deo američkih trupa ostati u selima u blizini naftnih polja na severoistoku Sirije, kako bi sprečili da im priđu pripadnici Islamske države. Američki ministar odbrane je dodao da nije doneta konačna odluka o povlačenju američkih trupa iz Sirije.

Ranije je list “Njujork tajms”, pozivajući se na visokog američkog zvaničnika, saopštio da američki predsednik Donald Tramp planira da ostavi mali kontingent američkih trupa na istoku Sirije za borbu protiv Islamske države.

2 COMMENTS

  1. Pa oni su tako navikli.To je njihov način.Kod njih nema legalnih poslova:krijumčarili su prvo alkohol,paduvan pa drogu pa eto sad i naftu,ali nije to sad.Oni uopšte nisu vredni toga da ih čovek uzima u usta da mu se usta ne usmrde

  2. atila sve si u pravu ,podržavam,uvek bili i ostali kauboji…..suvišan bilo koji komentar,ko hoće bar malo da bude realan

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here