EPA/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da nedostatak komentara nadležnih nemačkih zvaničnika u vezi sa procurelim snimkom razgovora oficira nemačke vojske o bombardovanju Krimskog mosta, ukazuje na nepostojanje jedinstvene vlade u toj zemlji, kao i da je poenta nemačkih medija da održavaju iluziju demokratije.

– Iznenađujuće? Nikako. Šta to znači? Nedostatak jedinstvene vlade u Nemačkoj. Elite, vlasti i narod nemaju ni odgovornost jedni prema drugima ni povratne informacije. Ovo je direktan dokaz odsustva demokratije – navela je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Prema njenom mišljenju, to takođe pokazuje da je jedini razlog postojanja medija u Nemačkoj održavanje iluzije narodne demokratije.

– Sve informacije su iskrivljene, njihovo predstavljanje iscenirano, a odgovornost je skinuta sa vlasti – istakala je Zaharova.

Ona je dodala da nemački građani sada imaju jedinstvenu šansu da se spasu i nateraju zvanične vlasti da direktno razgovaraju o tome šta se dešava u Nemačkoj, gde i ko vodi zemlju.

Prethodno je nemački kancelar Olaf Šolc, tokom posete Italiji, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da se u Nemačkoj sprovodi temeljna, intenzivna i brza istraga u vezi sa objavljivanjem snimka razgovora između nemačka vojska.

Glavna urednica medijske grupe “Rusija danas” i televizijskog kanala “Raša tudej” (RT) Margarita Simonjan saopštila je u petak da je dobila audio snimak na kojem visoki oficiri nemačkog Bundesvera razgovaraju o tome “kako će bombardovati Krimski most”.

Prema njenim rečima, u audio snimku, oficiri Bundesvera pominju i američku i britansku vojsku, “nehajno govoreći da su one već duže vreme direktno uključene u sukob”.

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da snimak ukazuje na to da su se Nemci ipak ”ponovo pretvorili u zaklete neprijatelje Rusije”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here