EPA/Sergei Ilnitsky
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je u intervjuu za list “Komsomolska pravda” ocenila je da se Ukrajina nalazi u rasulu.

– Da, tamo je sve porušeno. Tamo je vreme za krpljenje, i to umetničko. Država se raspada, treba je sastaviti. Kakav prodor? O čemu govorimo? – prokomentarisala je Zaharova pitanje da li se može očekivati prodor u Ukrajini.

Ona je apelovala da se ne koriste klišei, koje s vremena na vreme “podmeću iz Kijeva”. Prema njenim rečima, ukrajinski narod je preživeo mnoga iskušenja, ali su ih ipak prevarile parole „narandžaste“ revolucije i ljudi, koji se predstavljaju kao Ukrajinci.

Zaharova je uverena da su političari u toj zemlji „obukli narodnu nošnju“, kako bi se predstavili kao zaštitnici narodnog interesa. Međutim, u Ukrajini postoji mnogo problema, koji su se nakupljali dugi niz godina, i koje je neophodno rešiti, podseća Zaharova.

Ona se osvrnula i na aktuelnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rekavši da je potrebno uložiti mnogo napora da bi se realizovali ciljevi.

– Jednostavno treba pogledati šta danas predstavlja savremena Ukrajina. Treba osmisliti kako da se reše problemi koji su nastali poslednjih decenija – zaključila je Marija Zaharova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here