EPA/Evgenia Novozhenina
Marija Zaharova

Rusija vidi pokušaje Zapada da direktno utiče na unutrašnju situaciju u zemlji uoči održavanja predsedničkih izbora, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva uočava sve više pokušaja da se omete regularna organizacija i tok izbora u inostranstvu i iz inostranstva.

Pored toga, ona je ocenila da Kijev terorističkim aktivnostima pokušava da zaplaši stanovnike novih regiona Rusije pred izbore kako bi omeo glasanje.

– Kijevski režim ne prekida terorističku aktivnost. Ova teroristička aktivnost usmerena je protiv mirnog stanovništva, civilne infrastrukture naše zemlje. Naravno, trenutno intenziviranje ima za cilj da zaplaši ljude i ne dozvoli im da normalno glasaju, uključujući u odgovarajućim regionima – zaključila je portparol.

Savet Federacije zakazao je predsedničke izbore u Rusiji za 17. mart 2024. godine. Centralna izborna komisija odlučila je da glasanje traje tri dana: 15, 16. i 17. marta, tako da će ovo biti prvi trodnevni izbori za šefa države.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here